Nieuwe firmware voor Fujifilm X-T1 verbetert autofocus

Nieuwe firmware voor Fujifilm X-T1 verbetert autofocus

Mark Moed 1259 0
Volgens sterke geruchten zal Fujifilm binnenkort een nieuwe firmware voor de Fujifim X-T1 beschikbaar stellen. Firmware versie 4.2 biedt verschillende verbeteringen, onder meer op het gebied van de autofocus.

Update (17-12-2015): Fujifilm heeft de firmware update inmiddels officieel aangekondigd. Klik hier voor meer informatie.

Een opsomming van de verbeteringen van firmware versie 4.2 voor de Fujifilm X-T1 volgens geruchtensite FujiRumors:

1. Instant AF instelling bij handmatige scherpstelling – Scherpstelling en belichting kunnen nu met de AF-L-knop vastgezet worden bij handmatig scherpstellen.

2. AF+MF bediening met AF-L-knop – De AF-L-knop kan worden gebruikt om de schepstelling vast te zetten in de AF+MF modus en je kunt de scherpstelling preciezer instellen via de scherpstelring van het objectief.

3. Focus zoom in AF+MF – Je kunt de 'focus assist'-knop gebruiken voor focus zoom om de scherpstelling preciezer in te stellen.

4. Flitsen in Bracketing/Continu opname – Je kunt nu extra flitsers gebruiken voor bracketing en serieopnamen. Bij gebruik van de meegeleverde EF-X8 gaat de flitser af in de ISO-, FILM SIMULATION- en WHITE BALANCE BKT-modi.

5. Extra Custom Display Opties – Fujifilm heeft functies toegevoegd aan de 'display custom setting'-optie in het setup menu, zoals Focus frame/Shooting modus/Information background/Focus mode/Shutter Type/Continuous mode/Dual IS modus/Movie mode/Blur warning

6. Fn7 toets– De filmopname toets fungeert nu ook als functietoets (Fn7). Met de DISP/BACK toets kun je de gewenste functie instellen.

Volgens FujiRumors was de V.4.2 firmware update voor de Fujifilm X-T1 voor 17 december aangekondigd door Fujifilm USA, maar de introductie schijnt uitgesteld te zijn.

Meer informatie vind je (binnenkort) hier.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark