Nieuwe firmware voor Canon 7D, update voor DPP

Julian 1763 0
Canon heeft firmware-versie 1.2.5 voor de EOS 7D beschikbaar gesteld. De update zorgt voor betere lees- en schrijfsnelheden met UDMA 7-geheugenkaarten en lost een aantal problemen op. Ook is er een update voor raw-converter DPP.

Volgens Canon lost de nieuwe firmware voor de 7D een probleem op waarbij filmpjes niet geopend konden worden bij gebruik van specifieke geheugenkaarten. Ook een 'Err 02'-fout die kon optreden bij sommige geheugenkaarten moet tot het verleden behoren. Daarnaast belooft Canon snellere lees- en schrijfprestaties bij gebruik van UDMA 7-compatible CompactFlash-kaarten.

Tot slot is er een probleem met betrekking de Custom Functions en beeldstabilisatie aangepakt en zijn taalfouten in het Arabische en Portugese cameramenu verbeterd. De firmware-update voor de Canon EOS 7D is te downloaden via Canon USA.

Digital Photo Professional

Canon's raw-converter DPP krijgt een update naar versie 3.10.1. De update brengt ondersteuning voor de Canon EOS 600D en 1100D , lost een aantal problemen op en kan aberraties van meer Canon-objectieven te lijf gaan. De update is te downloaden via de specifieke camerapagina's op de Canon-website.