Elektrische sluiter en meer AF-opties

Nieuwe firmware-update Hasselblad X1D

Redactie DIGIFO... 571 0
Hasselblad heeft zojuist een nieuwe firmware-update gelanceerd. Na het instaleren van deze update krijgt je X1D de mogelijkheid om foto’s te maken met een elektronische sluiter en om het formaat van de AF-punten aan te passen.

Op velen verzoek heeft Hasselblad de mogelijkheid om het formaat van de scherstelpunten aan te passen ingebouwd in de X1D. Na het installeren van de update is het mogelijk om een groot, middelgroot of klein AF-punt te selecteren. Uiteraard beïnvloedt dit ook de hoeveelheid AF-punten; kies je voor een groot AF-punt heb je de keuze uit 35 scherpstelpunten, kies je voor middelgrote punten heb je er 63 en ga je voor de kleinste scherpstelpunten dan heb je er 117 tot je beschikking.

Ook heeft Hasselblad ervoor gekozen om een elektronische sluiter in de X1D te implementeren, waarmee je tot 1/10.000ste per seconde te fotograferen, zonder geluid. Ideaal voor lastige situaties zoals concerten.Hasselblad X1D

Lees ook: Eerste testfoto's Hasselblad X1D

Hasselblad X1D

Vorig jaar juni introduceerde Hasselblad de eerste spieggelloze middenformaatcamera en deze werd vol lof ontvangen. Door deze camera werd middenformaat handzaam en werd het opeens een stuk makkelijker om op pad te gaan met een camera met een sensor die groter is dan full frame.

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie