Nieuwe exposities in Foam

Nieuwe exposities in Foam

EleniHoefsloot 2464 0
In Foam in Amsterdam starten binnenkort vier nieuwe fotografie-exposities van de fotografen Edward Steichen, Brian Duffy, Marnix Goossens en het duo Otto Kaan. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Edward Steichen – In High Fashion

Wanneer: 28 juni tot 6 september 2013

De tentoonstelling 'Edward Steichen: In High Fashion, the Condé Nast Years, 1923 – 1937' bestaat uit meer dan tweehonderd foto's van de in Luxemburg geboren fotograaf Edward Steichen. De modefoto's maakte hij onder meer voor de tijdschriften Vogue en Vanity Fair. Al eerder schreven wij over deze tentoonstelling van Edward Steichen, dat is hier te lezen.


Foto © Edward Steichen

Bowie by Duffy

Wanneer: 20 juni tot 6 oktober 2013

&Foam, de projectlocatie van Foam aan de Vijzelstraat in Amsterdam, toont deze zomer een selectie foto's van David Bowie, gemaakt door de Engelse fotograaf Brian Duffy. Duffy werkte tussen 1972 en 1980 met Bowie aan vijf van zijn beroemdste albumcovers. De tentoonstelling laat de making-of van deze albumcovers zien, inclusief een aantal 'behind-the-scenes'.


Foto © Brian Duffy

Marnix Goossens - Yonder

Wannneer: 19 juli tot 6 oktober 2013

De tentoonstelling Yonder is van de Nederlandse fotograaf Marnix Goossens. Het thema van de tentoonstelling is surrogaatnatuur in licht vervallen interieurs. Wat moet je je daarbij voorstellen? Bijvoorbeeld tegels met plantenmotief, plakplastic met houtnerg of bloemetjesbehang. Goossens toont het verlangen van de mens naar exotische orden en besneeuwde bergtoppen. Voor het eerst combineert hij zijn foto's met film tijdens deze tentoonstelling.


Foto © Marnix Goossens

Foam 3h: Otto Kaan: Works

Wanneer: 19 juli tot 11 september 2013

Het fotografenduo Otto Kaan bestaat uit de twee fotografen Berend Otto en Guus Kaandorp. Beiden studeerden aan de Rijksacademie in Den Haag en merkten dat ze beter presteerden als ze samen werkten en hun krachten bundelden. De twee stellen hun nieuwe serie 'Photographic Furniture' en gerelateerd werk tentoon als onderdeel van het Foam 3h-programma voor jong talent.


Foto © Otto Kaan

Kijk hier voor de routebeschrijving naar en de openingstijden van Foam.

afbeelding van EleniHoefsloot

Eleni Hoefsloot | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Eleni