Nieuwe entree Nederlands Fotomuseum in teken van ZWART/WIT

Julian 2284 0
Richard Hutten ontwerpt een nieuw entree voor het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Het thema is ZWART/WIT, het hele museum staat de komende drie jaar in het teken van kleurloze foto's. De nieuwe entree wordt op 15 september geopend.

Grote internationale en nationale fotografen, kunstenaars en vormgevers verbinden zich binnen dit thema aan tentoonstellingen en installaties. ZWART/WIT opende in januari 2012 met het kunstwerk CHANCE van de Franse kunstenaar Christian Boltanski.

Deze zomer wordt ook de entree van het Nederlands Fotomuseum bij de programmering van ZWART/WIT betrokken.

Richard Hutten

De Rotterdamse vormgever Richard Hutten is gevraagd de entree van het museum in zwart-wit te ontwerpen, inclusief de museumshop en het café. Hij ontwerpt onder meer een speciale tafel voor het museum. Hutten’s stijl is uitgesproken, grensoverschrijdend en spraakmakend en sluit daarmee goed aan bij de ambities van het Nederlands Fotomuseum, aldus het persbericht.

Tafel

Opening op 15 september

Het ontwerp moet een echte eye-catcher wordne die de zichtbaarheid van het museum vergroot en de ZWART/WIT programmering verstrekt. Zaterdag 15 september 2012 wordt de nieuwe entree feestelijk geopend.

Nieuwe entree