Nieuwe EIZO monitoren aangekondigd

Nieuwe EIZO monitoren aangekondigd

Redactie DIGIFO... 1539 0
EIZO komt met twee nieuwe monitoren gericht op professionals in de creatieve sector. De ColorEdge CG2730 en ColorEdge CS2730 zijn 27 inch-monitoren met hardware kalibratie voor loepzuiver beeld.

Beide monitoren hebben een zogenaamde Wide Quad High Definition (WQHD)-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Ruim 60% meer pixels dat de gangbare 24 inch-monitoren van tegenwoordig. De monitoren hebben een beeldverhouding van 16:9 en kunnen 99% van de aRGB-kleurruimte weergeven. Beide monitoren maken gebruik van een Wide Gamut LCD-module en werken met een 16-bits Look-Up Table, waardoor de monitoren een maximale kleurprecisie hebben en weergavefouten zoals strepen worden voorkomen. De afschermkap, voor een betrouwbaardere weergave met verschillende lichtcondities, wordt standaard meegeleverd bij de CG2730 en is als optie te krijgen bij de CS2730.EIZO ColorEdge 27 inchLees ook: Review EIZO ColorEdge CS2420: Ideaal voor fotografen

EIZO kalibratie

Beide monitoren worden, zoals alle EIZO ColorEdge-monitoren, in de fabriek nauwkeurig afgesteld en de CG2730 beschikt over een geïntegreerde kalibratiesensor. Hierdoor is een automatische kalibratie mogelijk wat de gebruiker veel tijd en energie bespaard en je als beeldbewerker niet voor verrassingen komt te staan na het afdrukken van je werk.

De CG2730 is vanaf september in de schappen te vinden voor een adviesprijs van € 1931,-.
De CS2730 is pas vanaf november te koop. Deze monitor krijgt een adviesprijs van € 1118,-.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van EIZO.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie