Nieuwe digitale fotolijsten met opvallende features

Redactie 705 0
De fabrikanten van digitale fotolijsten komen met nieuwe snufjes om de schermen aan de man te krijgen en zich van de elkaar te onderscheiden. JOBO en Samsung introduceren opvallende nieuwe features.

Fotolijst in vermomming
In uitgeschakelde stand doet de JOBO Mirage L zich voor als spiegel. Met een druk op de knop wordt het scherm ingeschakeld en komt de digitale fotolijst tevoorschijn. De Mirage L meet 15 inch in doorsnede, heeft een resolutie van 1024x768 pixels en meet een contrastverhouding van 400:1. Het scherm beschikt over 1 GB geheugen voor opslag van foto’s. Ook kunnen beelden getoond worden vanaf alle gangbare geheugenkaarten. Het beeldscherm kan jpeg-bestanden weergeven tot maximaal 16 Megapixels groot. Diashow opties en overgangseffecten zijn beschikbaar. De JOBO Mirage L wordt geleverd inclusief afstandsbediening en kan ook aan de muur bevestigd worden. De adviesprijs bedraagt een flinke 359 euro.

Fotolijst als extra monitor
Samsung komt met twee nieuwe modellen. De SPF-105P is een 10,2-inch breedbeeldscherm met breedbeeldresolutie van 1024x600 pixels. Het kleinere 8-inch model, de SFP-85P moet het doen met een 4:3 resolutie van 800x600 pixels. Beiden beschikken over 1GB geheugen.
Wat het tweetal bijzonder maakt is de USB DisplayLink. De schermen zijn via USB aan te sluiten op een computer of laptop en kunnen zo fungeren als ‘bureaubladuitbreiding’. Handig om bijvoorbeeld de tools van je beeldbewerkingprogramma op te parkeren, zodat je op het hoofdscherm je foto’s in volle glorie kan tonen. Het 10,2-inch model gaat zo’n 180 euro kosten. De 8-inch SFP-85P gaat voor 150 euro over de toonbank.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie