Nieuwe camerabanden van Peak Design

Nieuwe Cuff en Leash van Peak Design – Hands on

Redactie DIGIFO... 1604 0
De Amerikaanse camera-accessoirefabrikant Peak Design heeft zojuist nieuwe versies geïntroduceerd van twee van hun populaire producten: de Cuff en de Leash camerabanden. Deze nieuwe versies zijn volledig vernieuwd met een mooier design en handige features. Wij mochten ze al even uitproberen.

Veel fotografen die hun camera graag om hun nek hangen maken gebruik van de camerariem die bij de camera is meegeleverd, maar vaak hebben deze banden wat tekortkomingen. Peak Design maakt al jaren uitstekende alternatieven en heeft nu twee nieuwe versies uitgebracht van de populaire Cuff en Leash camerariemen.

Cuff

Peak Design CuffLees ook: Weer een succesvolle Peak Design Kickstarter

De Peak Design Cuff is ontworpen voor iedereen die maximale bewegingsvrijheid wil, maar niet het risico wil lopen zijn geliefde camera op de grond te laten vallen. De Cuff is een polslus die je met het achor systeem makkelijk aan je camera kan bevestigen. De Cuff is stijlvol ontworpen en kan door een handig verstopt magneetje ook vrij comfortabel gedragen worden als armband. De polsband is behoorlijk comfortabel  en als je je camera per abuis laat vallen snijdt de band niet in je arm. Alleen als je hele dunne polsen hebt kan het voorkomen dat de polslus niet heel lekker zit als armband, maar zelfs dan is de band niet storend.

Leash

Peak Design LeashLees ook: Nieuwste Peak Design tassen vanaf nu verkrijgbaar

De Peak Design Leash is een meer conventionele camerariem, maar biedt toch een aantal handige snufjes. De Leash is namelijk uitgerust met twee ontzettend soepele verstelsystemen. Hiermee kan je met één vinger in enkele tellen je camera hoger of lager hangen, traploos dus op welke hoogte je maar wilt, zonder dat de camera na een gegeven moment langzaam omlaag zakt. Ondanks de dunne band is de Leash behoorlijk comfortabel. Je kan met gemak een paar uur rondlopen met een grote spiegelreflexcamera zonder dat de band in de je nek gaat snijden en ook als de band herhaaldelijk langs je nek glijdt snijdt de band niet.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Cuff en Leash camerabanden van Peak Design moeten al op 15 augustus beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 34 euro voor de Cuff en 45 euro voor de Leash.

Peak Design

In 2004 maakte de Amerikaanse hobbyfotograaf Peter Dering een wereldreis van vier maanden en hoe langer de reis duurde, hoe meer hij zich ergerde aan manieren om zijn camera mee te nemen. Toen hij weer thuis was zette hij zijn ergernis om in daden en ontwierp hij een handig clip-systeem waarmee hij in een oogwenk zijn camera aan een tas, riem of schouderband kon klikken. Zeven jaar, vijf (zeer succelvolle) Kickstarter-campagnes en tientallen tassen, clips en camerariemen later is Peak Design één van de meest populaire camera-accessoiremerken van het moment.

Kijk voor meer informatie op de website van Peak Design of importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie