Nieuwe Carl Zeiss objectieven en ZE-serie voor Canon

Redactie 820 0
De legendarische objectievenfabrikant Carl Zeiss voegt vier nieuwe objectieven toe aan het assortiment. Waaronder drie objectieven in de ZE-serie, welke over een Canon EF-lensvatting beschikken.

Carl Zeiss ZE
Carl Zeiss voegt een nieuwe lensvatting toe aan haar assortiment, de fabrikant gaat nu ook objectieven met Canon EF-mount produceren. De nieuwe ‘ZE’ objectieven kunnen op alle digitale en analoge Canon EOS camera’s gebruikt worden. De objectieven kunnen dankzij hun aangepaste lensvatting alle elektronische informatie benodigd voor lichtmeting en E-TTL flitsen doorspelen aan de camera.  De Zeiss-objectieven zijn niet voorzien van autofocus. Scherpstellen gaat met de hand, maar de camera geeft wel bevestiging in de zoeker wanneer het onderwerp in focus is. 

De eerste objectieven in de ZE-serie zijn de Planar T* 1,4/50 ZE (adviesprijs 579 euro) en de Planar T* 1,4/85 ZE (adviesprijs 999 euro). Beiden zullen in het laatste kwartaal van dit jaar beschikbaar komen. In de loop van de komende maanden zullen meer objectieven toegevoegd worden aan de ZE-serie.

Distagon T* 2,8/21 supergroothoek
‘Een legende keert terug’, zegt Carl Zeiss over de Distagon T* 2,8/21. De supergroothoek, oorspronkelijk gemaakt voor het Contax camerasysteem komt nu beschikbaar voor SLR-camera’s met EF (Canon), F (Nikon) of K (Pentax)-lensvatting.

Het objectief zal volgens de fabrikant zorgen voor een ‘nieuwe standaard’ bij objectieven in deze brandpuntklasse. Zelfs bij volledige diafragmaopening weet het 21 mm objectief een zeer goede beeldkwaliteit van hoek tot hoek te produceren. Scherpstellen (alleen handmatig) kan vanaf minimaal 22 cm. Als eerste zullen de ZF en ZK-versies op de markt komen, tegen het einde van het jaar voor een adviesprijs van 1399 euro. Wanneer de ZE-variant verschijnt is nog niet bekend.

Tele-Tessar T* 4/85 ZM
Ook introduceert Carl Zeiss een compacte telelens voor haar Ikon meetzoekercamera’s. De Tele-Tessar T* 4/85 ZM. Ondanks het compacte design is de optische kwaliteit volgens Carl Zeiss zeer hoog, met vrijwel geen vertekening. Het objectief is volledig uit metaal vervaardigd en heeft een minimale scherpstelafstand van 0.9 meter. Tegen het eind van het jaar ligt de Tele-Tessar T* 4/85 ZM in de winkels voor een adviesprijs van 769 euro.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie