Nieuwe Canon imagePROGRAF printers

Julian 733 0
Canon introduceert drie nieuwe professionele printers in de imagePROGRAF-serie. De iPF8300 print tot 44-inch breed, de iPF6350 en iPF6300 kunnen overweg met papierrollen van 24-inch.

De nieuwe grootformaatprinters zijn voorzien van Canon’s 12-kleuren Lucia EX-inktsysteem op pigmentbasis. Volgens Canon levert dit hogere nauwkeurigheid en kleurbereik, om aan te sluiten bij de eisen van professionele gebruikers.


Groter kleurenspectrum

De iPF8300, iPF6350 en iPF6300 zijn in staat om een kleurenspectrum te produceren dat circa 20 procent groter is dan hun voorgangers in de imagePROGRAF iPFx100-serie. Het nieuwe inktsysteem maakt het mogelijk om te printen met hogere densiteit, voller zwart en betere kleurgradaties. Ook details in schaduwpartijen zouden beter gereproduceerd worden met de nieuwe printers.

Printmaterialen

Het aanbod aan printmaterialen voor grootformaatprinters groeit, Canon springt daar op in met een nieuwe ‘Media Configuration Tool’. Met dit stukje gereedschap kunnen papierinstellingen toegevoegd worden voor nieuwe materialen. Niet alleen papier van Canon, maar ook materiaal van derden kan zo uitgebreid geconfigureerd worden.

De nieuwe imagePROGRAF-modellen zijn leverbaar vanaf 1 april 2010. Wat de printers kosten is nog niet bekend.