Nieuwe Canon-dslr eind maart, 70D op komst?

Julian 3893 0
Volgens CanonRumors introduceert Canon eind maart een nieuwe dslr. De geruchtensite zegt dat het vermoedelijk gaat om de opvolger van de Canon EOS 60D. Er zijn nog geen specificaties uitgelekt, maar de 70D zou flinke verbeteringen brengen.

Wij zijn met name benieuwd van welke sensor Canon de EOS 70D zal voorzien. Het is hoog tijd dat de huidige 18-megapixelsensor met pensioen gaat wat ons betreft.

CanonRumors vermoedt dat de 70D een flinke stap voorwaarts zal zijn ten opzichte van de EOS 60D. Mogelijk krijgt de camera een grotere en stevigere behuizing, meer in de lijn van de EOS 50D, de voorganger van de 60D.

Mocht dat het geval zijn, dan verwachten we ook dat de opvolger van de EOS 7D een stap omhoog gaat. Canon mag wat ons betreft de 70D voorzien van een geavanceerd focussysteem, zeker nu Nikon haar D5200 instapper al voorzien van 39 focuspunten en de D7100 zelfs over 51 scherpstelpunten beschikt. Een schril contrast met de negen punten in de Canon 60D.

Zouden wij een gokje mogen doen, dan verwachten we in de Canon 70D een uitklapscherm met aanraakbediening, een nieuwe sensor met ongeveer 24 megapixels, een focussysteem dat zich minimaal kan meten met de Canon 7D en een snelheid van zo'n zes beelden per seconde.

Wellicht behoren ook functies als wifi en gps tot de mogelijkheden. Canon voegde deze in de 6D al toe. Het zou echter ook kunnen dat Canon deze snufjes bewaard voor de EOS 7D Mark II.

Voorlopig blijft het gissen, maar eind maart zouden we meer moeten weten. CanonRumors verwacht dat Canon eind deze maand met een aankondiging komt. Wij wachten in spanning af.

Canon EOS 50D
De Canon EOS 50D was een stukje forser dan de EOS 60D die deze camera opvolgde. Gaat Canon met de 70D weer terug naar de 'roots' van de XXD-serie?