Nieuwe beurs van 5000 dollar voor documentaire fotografie

Redactie 1880 0
De Amerikaanse Manuel Rivera-Ortiz Foundation heeft een nieuwe beurs voor internationale documentaire fotografie uitgeschreven. De prijs komt voort uit de fotojournalistieke traditie van de gelijknamige fotograaf.

Om in aanmerking te komen voor de beurs van de Manuel Rivera-Ortiz Foundation moet een documentaire fotograaf een plan insturen voor een project over een ernstige sociale kwestie in een ontwikkelingsland. De stichting, opgericht door Manuel Rivera-Ortiz zelf, heeft vijfduizend dollar over voor het project met het beste actuele en sociale thema. De fotograaf groeide zelf op in de sloppenwijken van Guayama in Puerto Rico en legt zich als fotojournalist toe op het fotograferen van armoede en mensen aan de onderkant van de samenleving. 

Marc Prüst

De Nederlandse curator Marc Prüst is betrokken bij de organisatie van de prijs en maakt direct van de gelegenheid gebruik om ook Nederlandse fotografen enthousiast te maken voor de competitie. Net als alle andere deelnemers hebben zij tot 31 mei 2011 om hun ideeën in te sturen. Meer informatie en de voorwaarden kun je vinden op de website van de Manuel Rivera-Ortiz Foundation.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie