Nieuwe 4K videocamera van Sony

Nieuwe 4K videocamera van Sony

Redactie DIGIFO... 1450 0
Gisteren heeft Sony een nieuwe 4K videocamera aangekondigd. Dit kleine zwarte kasje beschikt over een fullframe sensor, een E-mount vatting en met een gewicht van slechts 400 gram is het de lichtste fullframe camera van Sony.

De Sony UMC-S3C heeft geen scherm en geen knoppen. Hij is daardoor alleen te gebruiken in combinatie met een computer of een afstandsbediening. De camera slaat de beelden op op een SD kaart en werkt vlekkeloos samen met kaarten tot 64 GB. Met kaarten van deze grootte kan je tot 125 minuten opnemen met 60 MB per seconde. Het is ook mogelijk om met 100 MB per seconde op te nemen, maar dit gaat natuurlijk wel ten koste van de opnametijd. Ook is het mogelijk losse beelden met een resolutie van 12 megapixel op te slaan.

Fullframe

Deze camera beschikt over een 12 MP fullframe sensor, vergelijkbaar met de sensor die in de populaire Sony A7S II camera zit. Door deze grote sensor is het een erg gevoelige camera en dankzij het iso bereik van 50 tot 409600 is hij goed te gebruiken bij weinig licht. Volgens Sony maakt de camera zelfs haarscherpe beelden bij bijna volledige duisternis.Sony UMC-S3C

Prijs en beschikbaarheid

De Sony UMC-S3C komt in juli op de markt. De adviesprijs is nog niet precies bekend, maar zal rond de €5000,- komen te liggen.

Voor meer informatie kun je op deze website kijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie