4K, 360 graden, 1 body

Nieuwe 360-graden 4K-camera van Kodak

Redactie DIGIFO... 1437 0
Kodak heeft zojuist bij een persconferentie op photokina een nieuwe telg in de 360-graden famillie aangekondigd. De Kodak 4KVR360 is de eerste camera die het mogelijk maakt om met een body 360 graden in 4K te filmen.

Kodak is al eerder met een oplossing gekomen op 4K 360º-video's te maken, maar vereiste het gebruik van twee SP360 4K camera's. Met deze nieuwe camera wil het bedrijf 360º-camera's aantrekkelijker maken voor de gewone gebruiker. De 4KVR360 beschikt over twee 20MP sensoren en twee objectieven. Een met een blikveld van 235º en een met een blikveld van 155º. Deze kunnen los van elkaar gebruikt worden om een standaard actioncam-beeld te krijgen, of om een voor- en achterblik te krijgen, maar het is ook mogelijk om de beelden te stitchen waardoor je een blikveld van 360º krijgt. Kodak 4KVR360

Direct delen met Kodak Stitching

Om de beelden van de twee camera's te combineren tot een 360º-beeld beschikt de camera over in-house stitching, wordt de camera geleverd met stitchingsoftware en is het mogelijk om software van een derde partij te gebruiken. Als je gebruik maakt van de interne stitchmogelijkheden van de camera heb je als voordeel dat je direct je beelden kan delen en zelfs kan streamen, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat de resolutie van de beelden wat verlaagd wordt. Als je stitcht met de meegeleverde software eindig je met een video met 24 beelden per seconde, maar als je ervoor kiest om dit intern te doen wordt dit verlaagd naar 15 beelden per seconde. De camera beschikt ook over interne Wi-Fi, NFC en bluetooth, zodat je al je avonturen snel met iedereen op delen.

Ook laat het bedrijf weten dat er meerdere accessoires op de markt komen om de camera te besturen, zoals een remote en een horloge, en dat er een app zal verschijnen waardoor je je smartphone ook als afstandsbediening kunt gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

Kodak laat weten hard te werken om de 4KVR360 tegen het einde van het jaar of in het begin van 2017 op de markt te laten verschijnen. Er is nog geen adviesprijs bekendgemaakt, maar Kodak laat wel weten te mikken op een bedrag rond de € 500,-.

Voor meer informatie over de 4KVR360 kun je kijken op de website van Kodak.

Lees ook hier het artikel over de Nikon KeyMission 80 en 170.

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie