Nieuwe 30-inch monitor NEC zonder pc te kalibreren

Raymond 930 0
NEC brengt een 30-inch monitor op de markt die je zonder tussenkomst van een pc kunt kalibreren. De SpectraView 3090 is bedoeld voor professioneel gebruik.

De monitor beschikt over een resolutie van 2560x1600 beeldpunten, maakt gebruik van een H-IPS paneel en garandeert volgens de fabrikant een zeer hoge kleurechtheid.

De NEC SpectraView 3090 dekt 102 procent van de NTSC-kleurruimte. Voor een betere kleur- en helderheidverdeling is de functie Digital Uniformity Control- (ColorComp) geïntegreerd. Deze functie regelt automatisch in verschillende etappes de gelijkmatigheid van de kleur-, helderheid- en gamma-verdeling voor de gehele beeldoppervlakte.

De monitor heeft een reactietijd van 6 ms. en een contrastverhouding van 1000:1. De maximale helderheid bedraagt 350 cd/m2.

Kalibreren zonder pc
Het beeldscherm kun je kalibreren zonder tussenkomst van een pc. Hiervoor is een speciale externe sensor verkrijgbaar, de EyeOne Display 2. Deze is rechtstreeks via een USB-poort op de monitor aan te sluiten. Het kalibratieproces past de luminantie (individuele doelwaarde), de kleurtemperatuur (R/G/B) Gains) en de gamma-curve aan op de waarden die met behulp van het On-Screen-Menu zijn geselecteerd.

Ergonomie

De monitor kan 35 graden worden gekanteld en tot 190 mm in hoogte worden versteld. Ook is het mogelijk de monitor in de portret-modus te draaien. Voor langdurig aangenaam werken zorgt de NTAA (Non-Touch-Auto-Adjustment). Deze functie controleert bij het inschakelen van de monitor automatisch de instellingen, bijvoorbeeld de helderheid en corrigeert deze indien nodig.

Prijs en verkrijgbaarheid
De SpectraView 3090 is per direct in de handel verkrijgbaar voor een adviesprijs van 3.649,- euro (incl. btw). NEC Display Solutions Europe geeft drie jaar garantie.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond