Nieuw ZEISS Loxia-objectief: 2.4/85

Nieuw ZEISS Loxia-objectief: 2.4/85

Jasper van Bladel 935 0
ZEISS kondigt een nieuw ZEISS Loxia objectief aan: de ZEISS Loxia 2.4/85. Het korte tele-objectief is een aanvulling op de drie andere brandpuntsafstanden die reeds beschikbaar zijn voor deze objectievenfamilie, de ZEISS Loxia 2.8/21, Loxia 2/35 en Loxia 2/50 en is speciaal ontworpen voor mirrorless Full-frame camera's met een Sony E-mount.

De compacte ZEISS Loxia objectieven zijn volgens importeur Transcontinenta de ideale keuze voor reis- en straatfotografen die waarde hechten aan lichte en compacte camera-apparatuur. "In termen van technologie en het gevoel van de behuizing, past de Zeiss Loxia 2.4/85 perfect bij de bestaande brandpuntsafstanden en is bijzonder goed geschikt voor portretfotografie", zegt Christophe Casenave, Product Manager bij ZEISS camera objectieven.

De nieuwe ZEISS Loxia 2.4/85 is speciaal ontworpen voor de digitale beeldsensor van de Sony A7 serie. Deze heeft een zeer dikke beschermlaag op de sensor die randstralen kan vervormen, door het optisch ontwerp van het objectief er op aan te passen kan er een optimale beeldkwaliteit bereikt worden. Op basis van een geoptimaliseerd ZEISS Sonnar ontwerp, heeft de Loxia 85mm zeven lenselementen in zeven groepen. De ZEISS Loxia 2.4/85, heeft een goed afgerond en nieuw geïnterpreteerde versie van het oorspronkelijke ZEISS Sonnar optisch ontwerp. Het voldoet hierdoor aan alle eisen van de professionele digitale fotografie en videografie. Het objectief heeft een minimale scherpstelafstand van 0,8 meter en een handmatige scherpstellingsring met een scherpstelslag van 220 graden. Hierdoor is het mogelijk om met zeer hoge precisie de afstand in te stellen, iets wat ook filmers zeer zullen waarderen. Het grote diafragma van F/2.4 in combinatie met het hoogwaardig optische ontwerp zorgt volgens ZEISS voor een zeer aantrekkelijk bokeh.

De robuuste metalen behuizing, een filterdiameter van M52 (identiek bij alle Loxia brandpuntsafstanden) en de bescherming tegen het binnendringen van stof en vocht voltooien het hele pakket. Bovendien vereenvoudigt de gelijke uitwendige diameter van alle ZEISS Loxia objectieven het maken van filmopnames met een Rig.

E-mount

De elektronische interface op de bayonet van de ZEISS Loxia 2.4/85 brengt zowel objectiefgegevens (EXIF) als scherpstelbewegingen over naar de camera en activeert automatisch de scherpstelloepfunctie van de camera, indien gewenst door de fotograaf.

Het nieuwe Loxia-objectief is ook geschikt voor cine-toepassingen. Met de bekende De-Click-functie van de ZEISS Loxia objectieven richt ZEISS zich namelijk ook op videografen. De De-Click-functie maakt het mogelijk om mechanisch de klik stops van de diafragmaring te deactiveren, een voorwaarde voor een stille en soepele aanpassingen van de lensopening. Hierdoor is de Zeiss Loxia 2.4 / 85 ook een aantrekkelijk objectief voor videocamera's met een E mount, zoals de Sony PXW-FS7 en PXW-FS5.

Prijs

De levering van de ZEISS Loxia 2.4/85 zal beginnen vanaf half december 2016. De prijs van het objectief wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie over de ZEISS Loxia-objectieven is hier te vinden.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper