Yongnuo budget Canon-objectief

Nieuw Yongnuo budget Canon 100mm f/2 objectief

Fabienne Keijzer 4905 7
Yongnuo komt weer met een budget-versie van een Canon prime objectief. Dit keer is het de Canon 100mm f/2. Eerder kwam het Chinese bedrijf al met de 50mm f/1.8 en de 35mm f/2. De YN 100mm f/2 gaat ongeveer 160 euro kosten.

Yongnuo budget 100mm f/2 objectief 

Het nieuwe budget-objectief van Yongnuo is nog niet officieel verkrijgbaar, maar er staat wel een aankondiging op de Yongnuo Hong Kong website. Ook heeft Photogearnews het objectief al even in handen gehad tijdens de Photokina. De eerste indruk van het objectief is goed.

Prijs 

De YN 100mm f/2 maakt, net als de versie van Canon, gebruik van acht lenselementen verdeeld over zes groepen, 58mm filter en een diafragma met negen bladen. Het enige grote verschil is natuurlijk de prijs. Het Canon 100mm f/2 objectief kost momenteel zo’n 450 euro, en de YN 100mm f/2 kost omgerekend 160 euro.
Yongnuo YN 100mm f/2Yongnuo YN 100mm f/2Yongnuo YN 100mm f/2

Nikon 

Naar verwachting komt het bedrijf ook snel met een versie van het objectief voor Nikon. De eerder geproduceerde budget-prime objectieven kwamen namelijk ook een paar maanden later in een Nikon-versie.
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Yves.

Zullen ze ook verkrijgbaar zijn voor fullframe camera's. Lijkt mij interessant om eens uit te proberen, zeker gezien de prijs.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Ja, ook voor full frame! 

afbeelding van Anoniem

Vind toch wel apart dat Canon/Nikon geen poten hebben om op te staan omtrent namaak. Want ze zijn goed bezig met de design/specificaties te kopiëren. De flitsers zouden ook gewoon werken volgens de protocollen van het desbetreffende merk. Ik ben dan ook erg benieuwd of deze lens op een Canon body zich laat opnemen in de exif als de Canon variant.

afbeelding van Fabienne Keijzer

In deze review van de 35mm f/2 variant van Yungnuo staat dat er "35mm F/2" in de EXIF verschijnt, zonder maker dus. En heb je dit al eens gezien? ;-) 

afbeelding van Anoniem

Fabienne, als ik het goed begrijp. Dan heeft Canon hun overgenomen?

afbeelding van Fabienne Keijzer

Nee! Dat was een 1 april grap vorig jaar ;-) Er zijn helaas geen reacties te vinden van Canon op het bedrijf. 

afbeelding van krijn_buijtelaar

Ben benieuwd of deze met een USM equivalent komt! Ik zie de voorste lens niet meedraaien in de video tijdens het scherpstellen.