Nieuw XEEN filmobjectief: 20mm T1.9

Nieuw XEEN filmobjectief: 20mm T1.9

Jasper van Bladel 702 0
XEEN introduceert een nieuw professioneel cine objectief: de XEEN 20mm T1.9. Een mooi lichtsterk filmobjectief dat niet alleen inzetbaar is met fullframe camera's, maar ook met Super 35, APS-C en APS-H format camera's.

Dit objectief vormt samen met de bestaande XEEN 14mm, 16mm, 24mm, 35mm, 50mm, 85mm en de XEEN 135mm een mooi assortiment voor het maken van 4K+ producties met een uitstekende beeldkwaliteit en hoog oplossend vermogen, stelt XEEN. Daarmee is XEEN, in 2015 opgericht door Samyang, een veelzijdige speler op cine-gebied. De objectieven zijn geschikt voor 4K+ opnamen door gebruik te maken van hoogwaardige glassoorten, een 11 bladig traploos diafragma en de unieke XEEN X-Coating technologie. Dit garandeert volgens XEEN een maximale beeldkwaliteit gecombineerd met een filmische look.

11-bladig

Volgens XEEN heeft het objectief een hoog contrast en indrukwekkende kleuren, zelfs onder minder dan optimale lichtomstandigheden. De XEEN X-coating technologie maakt dit hoge niveau van detail en afwezigheid van reflecties en ghosting mogelijk. Het grote diafragma en het 11 bladig diafragma creëert verder een aangenaam bokeh-effect voor een filmisch karakter. 

Veelzijdig

Het 24mm x 36mm negatiefformaat maakt XEEN objectieven niet alleen inzetbaar met fullframe camera's, maar ook met Super 35, APS-C en APS-H format camera's. De XEEN objectieven zijn verkrijgbaar in vijf verschillende mounts:- PL, EF, F, E, en MFT. Daarnaast is er de keuze uit twee verschillende scherpstelschalen: metrische en Engelse feet eenheden. De metalen body beschermt bij intensief gebruik het objectief en de uniforme lengte en diameter zorgen voor een snel en eenvoudig gebruik in een Matt Box. Zowel de scherpstel- als diafragmaslag is extra lang uitgevoerd voor een zo nauwkeurig mogelijke verstelling. 

Het nieuwe XEEN 20mm T1.9 objectief wordt in de Benelux in april 2017 verwacht voor een adviesverkoopprijs van € 1.999,00.

Meer info: Transcontinenta

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper