Nieuw werk Rineke Dijkstra komt naar De Hallen

Julian 1525 0
Het nieuwste werk van Rineke Dijkstra, een serie foto’s en videoprojecties van dansende jongeren getiteld ‘The Krazy House’, is vanaf 18 december voor het eerst te zien in Nederland.

The Krazy House (2009) was eerder te zien in Berlijn en New York. In december komt het werk naar Nederland, waar het tot 13 maart in De Hallen Haarlem te zien zal zijn. Voor haar serie keerde Rineke Dijkstra terug naar Liverpool, waar ze haar videowerk The Buzz Club (1995-97) heeft gemaakt. Hierin legde ze de ontwapenende kwetsbaarheid van jongeren tijdens een housefeest op subtiele wijze vast.

Verandering

In The Krazy House staan opnieuw dansende jongeren centraal, tegen een neutrale, witte achtergrond. Aan de hand van deze twee werken moet zichtbaar worden wat er is veranderd binnen de jongerencultuur in een tijdsbestek van ruim tien jaar. Naast het nieuwe videowerk wordt een serie nieuwe foto’s tentoongesteld, samen met fotowerk van The Buzz Club.


Rineke Dijkstra
The Krazy House, 2009
4 kanaals HD videoprojectie
32 minuten
Courtesy: Marian Goodman Gallery, New York

Rineke Dijkstra

Rineke Dijkstra is internationaal bekend geworden met haar portretreeksen van stieren­vechters en jongeren aan het strand. In 2001 toonde De Hallen Haarlem twee fotoseries van de fotografe. In 2005 was een overzichtstentoonstelling van haar werk te zien in het Stedelijk Museum.