Nieuw van LG: 42-inch 4K-monitor

Nieuw van LG: 42-inch 4K-monitor

Jasper van Bladel 952 0
LG heeft een nieuwe monitor aangekondigd. Niet zomaar eentje, maar een 42,5-inch groot 4K IPS-scherm dat je ook nog eens op allerlei manieren kunt indelen. De prijs valt ook mee, omgerekend kost het beeldscherm net geen € 700,-.

Veel mensen vinden 27-inch al groot voor een computerscherm, toch doet LG er met deze nieuwe 43UD79-B nog een schepje bovenop. Dit 42,5-inch scherm biedt een 4K-resolutie, een helderheid van 350 cd/m2 en een contrastratio van 1000:1. Het scherm heeft hdmi-, usb- en DisplayPort-aansluitingen en is (voor de gamers) Freesync-ondersteund. Oja, en het scherm is voorzien van Harman-Kardon-speakers.

Nieuw van LG: 42-inch 4K-monitor

Splitsen

Het handige aan een dergelijk groot scherm is dat je diverse programma’s of browsers naast elkaar kunt draaien, waardoor je niet steeds hoeft te schakelen tussen diverse tabbladen. LG heeft daar een groot aantal splitsing-presets voor ingebouwd, zodat je altijd overzichtelijk kunt werken.

Of het scherm naar ons land komt is niet duidelijk, maar omgerekend kost het net geen € 700,-, wat voor een dergelijk groot en veelzijdig scherm natuurlijk niet veel is. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper