Nieuw van Leica: de Sofort instantcamera

Nieuw van Leica: de Sofort instantcamera

Fabienne Keijzer 3431 0
Een Leica voor € 289? Jazeker, want de exclusieve cameramaker introduceert vandaag de SOFORT. Een instantcamera van Leica.

Leica SOFORT instant camera

De Leica Sofort (Duits voor instant) werd al eerder aangekondigd in het magazine van het bedrijf, Leica Fotografie International magazine, maar is dan nu officieel geïntroduceerd. De instant camera is verkrijgbaar in drie kleuren: mint, oranje en wit. Ook heeft de camera verschillende modi: 'Automatic', 'Party & People', 'Sport & Action' en 'Macro'. De Leica SOFORT beschikt ook over een zelfontspanner en een speciale selfie-modus, waarbij je gebruik kunt maken van het kleine spiegeltje op de voorkant van de camera. De lens is een 34mm Automatik-Hektof 1:12.7/60mm. Bij de camera worden ook films geleverd. Deze zijn in kleur en in zwart-wit verkrijgbaar. 

Beschikbaarheid en prijzen

De Leica SOFORT camera en films zijn vanaf november 2016 beschikbaar bij de Leica Store en de Leica camera dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs van de Leica SOFORT camera, in wit, oranje of munt uitvoering, is € 289. De prijzen voor de films: kleurenfilm (10 foto’s): € 12,50, kleurenfilm (20 foto’s): € 20,00 En zwart-wit film (10 foto’s): € 14,50.

Lees ook: Zeer zeldzame Leica opgedoken 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne