Hasselblad A6D-100c geïntroduceerd

Nieuw van Hasselblad: camera voor luchtfoto's van 100MP

Redactie DIGIFO... 764 0
Het Zweedse cameramerk Hasselblad heeft zojuist een nieuwe camera geïntroduceerd, speciaal gericht op de professionele luchtfotografie-industrie. De Hasselblad A6D-100c levert foto's van 100MP en kan zo elk detail op de grond haarscherp registreren.

De Hasselblad A6D-100c speciaal ontwikkeld om foto's te maken vanuit vliegtuigen en helikopters en komt optioneel zonder infraroodfilter voor luchtanalyses, bijvoorbeeld voor landbouw of gedetailleerde omgevingsanalyses. Ook is het mogelijk om tot acht A6D-100c camera's aan elkaar te koppelen en deze met een maximaal verschil van 20 microseconde te laten fotograferen, zodat je enorm grote en gedetailleerde foto's kunt maken.HasselbladLees ook: Alles over fotograferen en filmen met drones

Objectieven voor Hasselblad A6D-100c

In principe is het mogelijk om elk Hasselblad H-objectief te gebruiken met deze camera, maar Hasselblad heeft ook negen objectieven uitgebracht die speciaal voor de luchtfotografie-industrie ontwikkeld zijn. Deze objectieven zijn uitgerust met een extra stevig bevestigingsmechanisme zodat ze niet los kunnen trillen en bij al deze objectieven is de focus vastgezet op oneindig om zo onscherpe foto's tegen te gaan.

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie