Nieuw ultra-teleobjectief van Tamron aangekondigd

Nieuw ultra-teleobjectief van Tamron aangekondigd

Redactie DIGIFO... 3667 1
Objectievenfabrikant Tamron komt met een nieuw ultra-teleobjectief. De Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 is de opvolger van het goed ontvangen 150-600mm objectief dat in 2013 op de markt kwam en heeft aanzienlijke verbeteringen.

Zo heeft de nieuwe versie een nauwkeurigere autofocus en betere beeldstabilisatie dan zijn voorganger, het bedrijf belooft 4.5 stops effectiviteit met drie verschillende modi, en beschikt het ook over een zogenaamd FLEX ZOOM LOCK-mechanisme voor het vergrendelen van de zoom.

De Tamron SP 150-600mm f/5-6.3 Di VC USD G2 is opgebouwd uit 21 lenselementen in 13 groepen. Drie van deze lenselementen zijn LD (Low Dispersion)- elementen om chromatische aberraties tegen te gaan en alle lenselement oppervlakken zijn behandeld met Tamron's eBand Coating dat, in vergelijking met de reguliere anti-reflectie coating een hogere lichttransmissie heeft met minder reflectie. In combinatie met de BBAr coating zorgt deze coating voor uitstekende beeldprestaties waarbij flare en ghosting tot een minimum worden beperkt.Tamron 150-600mmLees ook: Review | Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD

Tamron teleconverters


Tamron laat weten dat er ook twee teleconverters op de markt komen die exclusief ontworpen zijn om met de SP 150-600mm G2 te werken. De 1.4x en 2.0x teleconverters zorgen breiden het zoombereik uit tot maximaal 1.200 mm, waardoor het mogelijk is om opnamen te maken in het ultra-telebereik.

Wanneer het nieuwe objectief en de teleconverters beschikbaar zijn en hoeveel ze gaan kosten is nog niet bekendgemaakt.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Tamron, of importeur Transcontinenta.
 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Matt H. Imaging

Zoals gebruikelijk zal in de Sony A-mount versie geen VC aanwezig zijn.