Nieuw Twist objectief van Lensbaby

Nieuw Twist objectief van Lensbaby

Redactie DIGIFO... 1167 0
De Amerikaanse objectievenproducent heeft zojuist een nieuw objectief aangekondigd. De Twist 60 is een 60mm f/2.5 objectief dat je foto's een leuke draai geeft.

Het objectief beschikt over 12 diafragmabladen en heeft een minimale diafragmawaarde van f/2.5 wat voor een mooie zachte en ronde bohek moet zorgen. De unieke eigenschap van dit objectief is de mogelijkheid om de achtergrond te verdraaien voor unieke en creatieve bokeh. Om dit te bereiken heeft Lensbaby teruggegrepen naar het ontwerp van de 19e eeuwse  Joseph Petzval.

Het losse objectief heeft een vaste kijkrichting. Mocht je het 'Lensbaby Optic Swap'-systeem gebruiken, dan is het aan te raden om het objectief vast te zetten voor de beste resultaten. Het objectief is vooral ontworpen voor fullframe sensoren, maar is ook met APSC-camera's te gebruiken. Dit verminderd wel het twist-effect van het objectief. Lensbaby TwistLensbaby TwistLensbaby TwistLensbaby Twist

Prijs en beschikbaarheid

Het Lensbaby Twist 60 objectief is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order en wordt naar verwachting begin mei geleverd. Het objectief is beschikbaar met een Canon, Nikon en Sony E vatting en gaat €299,99 kosten. Mocht je het 'Lensbaby Optic Swap'-systeem gebruiken, kun je de module voor €185,- bestellen.

Lensbaby is een amerikaanse objectievenproducent die zich specialiseert in unieke en creatieve objectieven. Zo kwamen ze eerder met de Composer Pro II en de Edge 50 objectieven.

Voor meer informatie en om het objectief te bestellen kun je kijken op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie