Nieuw Tamron-objectief met wereldprimeur

Nieuw Tamron-objectief met wereldprimeur

Redactie DIGIFO... 3492 1
Tamron heeft meer informatie bekendgemaakt over hun nieuwe 85mm f/1.8 objectief. Dit nieuwe objectief met lensvattingen voor Canon en Nikon ligt vanaf 24 maart in de winkel.

Een maand geleden liet het bedrijf al weten met twee nieuwe objectieven te komen, maar maakte nog geen datum bekend. Gisteren heeft Tamron laten weten dat het 85mm f/1.8 objectief nog deze week in de winkel ligt.

Primeur

Het objectief beschikt over Tamron's 'Vibration Compensation' systeem en is daarmee volgens het bedrijf het eerste 85mm f/1.8 objectief met beeldstabilisatie. Verder beschikt het objectief over LD en XLD lenselementen, wat chromatische aberratie moet voorkomen en voor haarscherpe beelden moet zorgen. De lage diafragmawaarde van 1.8 laat veel licht binnen en zorgt voor een mooie zachte achtergrondonscherpte. Het objectief is stof- en spatwatervrij en door speciale coatings is het makkelijk om druppels, vlekken en vingerafdrukken te verwijderen. Ook beschermen deze coatings tegen ongewenste reflectie.Tamron 85

Prijs en beschikbaarheid

Het 85mm f/1.8 objectief ligt vanaf 24 maart in de winkels voor een adviesprijs van $ 749,-. Tamron heeft laten weten het objectief ook met een lensvatting voor Sony camera's uit te brengen, maar een releasedatum voor deze, of het 90mm macro-objectief is nog niet bekend.

Voor meer informatie over Tamron objectieven kun je kijken op de website van importeur Transcontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Rien L

Je weet het wel in de pakkende titel te verkopen: wereldprimeur.
Je bedoelt dus dat Tamron een lens heeft gezocht die er nog niet was met beeldstabilisatie, en die dus met beeldstabi heeft uitgerust. Hulde daarvoor.
Niet doorvertellen maar ik ben bezig een 86 mm, f 1/1.7 uit te rusten met beeldstabilisatie. Mag ik je bellen als ik heb af heb. Ik wil namelijk ook graag een wereldprimeur-aankondiging door jou geschreven hebben.
Wellicht lees je enig sarcasme maar even serieus: dit is toch geen wereld primeur maar gewoon napraten wat de importeur je voorschotelt.