Breedste beeldhoek van Sony tot nu toe

Nieuw Sony-objectief: FE 12-24mm f/4 G

Redactie DIGIFO... 642 0
Sony heeft een nieuw objectief aangekondigd dat een dynamisch nieuw perspectief moet bieden. Het 12-24mm f/4 objectief is het Sony-objectief met de breedste beeldhoek tot nu toe en is volgens Sony uitermate geschikt voor landschaps-, architectuur- en interieurfotografie.

Het nieuwe ultragroothoekzoomobjectief weegt slechts 566 gram, maar levert volgens Sony niet in op beeldkwaliteit. Het objectief bevat onder andere vier asferische elementen, drie extra dispersion-elementen en één super extra dispersion-element, allemaal behandeld met een Nano AR-coating waardoor scherpte en contrast optimaal moet blijven en chromatische aberratie maximaal beperkt moet worden.

Verder is het objectief uitgerust met een DDSSM-motor die stille, snelle en nauwkeurige autofocus moet garanderen, waardoor dit objectief ook uitermate geschikt is voor video.Nieuw Sony-objectief: FE 12-24mm f/4 G

Lees ook: Review: Sony A9 - Bijna niet te geloven
Lees ook: Sony introduceert nieuw 16-35mm f/2.8 GM objectief

Prijs en beschikbaarheid Sony FE 12-24mm f/4G

Het nieuwe ultragroothoekzoomobjectief van Sony zal vanaf juli beschikbaar zijn en zal voor een adviesprijs van € 2.000,- in de winkels liggen.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie