Nieuw Sony E-mount objectief

Nieuw Sony 100mm objectief met optimale bokeh

Redactie DIGIFO... 661 0
Sony heeft zojuist een nieuw objectief geïntroduceerd voor camera's met een Sony E-vatting. De Sony 100mm FE f/2.8 STF GM OSS is ontwikkeld om een optimaal bokeh effect te creëren en is daarom zeer geschikt voor portret-, mode- en trouwfotografie.

Het nieuwe 100mm f/2.8 objectief ondersteunt zowel contrast AF al Focal-plane fasedetectie AF en is uitgerust met een Direct Drive SSM-systeem waardoor het objectief razendsnel en accuraat scherp moet stellen. Het objectief beschikt over beeldstabilisatie, aanpasbare scherpstelvergrendeling en een macroringschakelaar waardoor het objectief ook te gebruiken is om mooie close-up foto's te maken.SonyLees ook: Nieuwe lichtsterke 85mm van Sony

Focus op bokeh

Het objectief moet volgens Sony  een optimale bokeh leveren zonder in te leveren op resolutie en scherpte en het objectief is daarom volgens het bedrijf een perfect objectief voor portret-, mode-, natuur- en trouwfotografie.

Het bokeh wordt bereikt door een nieuw ontwikkeld diafragma bestaande uit elf diafragmabladen  en een optisch apodisatie-element. Dit element creëert een duidelijke overgang van gebieden waarop is scherp gesteld en gebieden die onscherp zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Het Sony 100mm FE f/2.8 STF GM OSS objectief moet al in maart in de winkels liggen en krijgt een adviesprijs van ongeveer € 2.000,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie