Nieuw: Phase One iXU-RS aerial camera’s

Nieuw: Phase One iXU-RS aerial camera’s

Fabienne Keijzer 1249 0
Scherper beeld en een langere levensduur, de nieuwe Phase One iXU-RS aerial camera’s maken het mogelijk. Uniek aan de nieuwe camera’s is het gebruik van een ‘leaf shutter’.

Leaf-shutter aerial camera

Phase One komt met  een gloednieuwe serie aerial camera’s. Uniek aan het ontwerp is het gebruik van een zogenaamde ‘leaf shutter’. Dit zorgt ervoor dat de camera’s sneller en ook scherper zijn. Met ISO-waarden tot 6400 wordt goed gebruik gemaakt van de sluitersnelheid en vermindert de kans op onderbelichte foto’s.  Volgens Phase One heeft de camera ook geen moeite met weersomstandigheden waarbij het licht niet optimaal is.

iXU-RS100

De iXU-RS100 is een medium formaat camera met een zeer hoge resolutie. De 100-megapixelcamera heeft een bereik van 11,608 pixels, dit is twaalf procent meer dan de gemiddelde medium formaat aerial camera’s. Ondanks de hoge resolutie is het Phase One gelukt om de camera nog steeds vrij compact te houden en heeft een gewicht van minder dan één kilo zonder lens. Met lens weegt hij tussen de 1,4 en 1,7 kilo.

Phase One aerial camera's

De lijn

Phase One brengt naast de iXU-RS100 ook de 80-megapixel iXU-RS180 en de 60-megapixel iXU-RS160 uit. De camera’s zijn uitermate geschikt voor industriële doeleinden zoals inspectie en security, maar ook voor aerial fotografie op hoge resolutie. 

Moeilijk verkrijgbaar

De camera’s van Phase One zijn zeer exclusief verkrijgbaar. Om er eentje in handen te krijgen moet je contact opnemen met het bedrijf en naar alle waarschijnlijkheid een grote som geld meenemen.

Lees verder over aerial fotografie: Californie vanuit de lucht: aerial fotografie door Joswin

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne