Nieuw Pentax KP: ISO 819.200!

Nieuw Pentax KP: ISO 819.200!

Jasper van Bladel 955 0
PENTAX komt met de KP. Een spiegelreflex met 24.32 megapixel aps-c-sensor, vijfassig beeldstabilisatiesysteem en een ISO-range tot maar liefst 819.200!

De KP heeft een nieuwe generatie APS-C formaat CMOS-beeldsensor en processor. De PENTAX KP maakt foto’s met circa 24.32 effectieve megapixels. Dit maakt het ook mogelijk om tot ISO 819200 te fotograferen, een behoorlijk indrukwekkend getal. De PENTAX KP is uitgerust met verscheidene geavanceerde functies zoals het vijf-assen beeldstabilisatiesysteem, dat ook in de PENTAX K1 te vinden is. Het vijf assen-mechanisme geeft volledige controle over de grote full-frame beeldsensor en is speciaal ontwikkeld om beweging te compenseren – ongeacht de oorzaak of hoek. Het systeem biedt een compensatiebereik van maar liefst vijf stops.

Grip

Het toestel is eenvoudig naar wens aan te passen door onder meer het grip replacement systeem. Hiermee kan de handgreep op drie verschillende manieren afgesteld worden om perfect aan te sluiten op de stijl van de fotograaf of de gemonteerde lens. Naast de standaard grip S, is er ook de keuze uit grip M en grip L.

De camera biedt daarnaast nog meer functies die het gemak en de resultaten bevorderen. Met Smart Function stel je de camera snel en gemakkelijk naar de gewenste voorkeur in. De lay-out van het controlepaneel is tevens volledig aan te passen aan de persoonlijke voorkeuren van de fotograaf. De PENTAX KP kan ook probleemloos gebruikt worden in extreme weersomstandigheden. Zo is de camera volledig outdoor bestendig, stofdicht, waterproof en bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius.

De elektronische bedienbare sluiter zorgt ervoor dat je beeld vast kan leggen tot 1/24000 seconde. Daarnaast kun je de 3.0 inch kantelbare lcd-monitor in iedere gewenste hoek draaien. Filmen gaat helaas alleen in full HD.

Prijs

De adviesprijs van de KP is  € 1299 voor de body. De camera is vanaf 23 februari beschikbaar.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper