Nieuw op televisie: Het perfecte plaatje. Canon hoofdsponsor

Nieuw op televisie: Het perfecte plaatje. Canon hoofdsponsor

Jasper van Bladel 21954 21
In het programma Het perfecte plaatje (RTL) gaan zeven bekende Nederlanders met passie voor fotografie de strijd met elkaar aan en worden ze beoordeeld door professionals uit het vak. Canon Nederland is hoofdsponsor. Het Perfecte Plaatje dat komend najaar (vanaf 31 oktober) bij RTL 4 wordt uitgezonden.

De hoofdprijs is een fotoreportage in het magazine National Geographic. Het Perfecte Plaatje wordt gepresenteerd door Tijl Beckand, de productie is in handen van Talpa Producties. De BN’ers die de uitdaging aangaan zijn Humberto Tan, Marco Borsato, Kim Feenstra, Ruud Feltkamp, Heleen van Royen, Winston Gerschtanowitz en Paulien Huizinga. Het programma bestaat uit zeven afleveringen waarin diverse fotografie thema’s aan de orde zullen komen. Per aflevering krijgen de deelnemers twee foto-opdrachten, die beoordeeld worden door de vaste juryleden en professionele fotografen William Rutten en Cynthia Boll. Tevens sluit bij iedere shoot een gastjurylid aan, die de deelnemers tips geeft bij het betreffende thema. Iedere week valt er een deelnemer af.

Foto: William Rutten

Sponsor

Met het sponsorship bevestigt Canon haar passie voor fotografie. “Er zijn veel BN’ers die zich enthousiast met fotografie bezighouden. Met dit programma delen we dit met een groot publiek. Daarom was het voor ons vanzelfsprekend om hoofdsponsor te worden van Het Perfecte Plaatje” zegt Jan-Ton Prinsze, Country Director van Canon Nederland. “Het programma sluit naadloos aan bij onze campagne Come and See. Hiermee moedigen we iedereen aan om persoonlijke verhalen vast te leggen, te delen en te printen.” Media Markt, een van de grootste retailers in Nederland is partner binnen dit sponsorship.

Camera’s en printers

Canon heeft de volgende producten ter beschikking gesteld die de deelnemers gebruiken voor de verschillende opdrachten: de Canon EOS 6D, Canon EOS 80D en Canon PowerShot G7X Mark II, irista, het online platform voor beheer en organisatie van je foto’s in de cloud. De PIXMA PRO-10S fotoprinter wordt gebruikt om de geselecteerde foto’s op print te laten beoordelen door de jury. Daarnaast zijn Canon-specialisten nauw betrokken bij de voorbereidingen van het programma om hun expertise te delen en de deelnemers bij te staan.

Het Perfecte Plaatje is vanaf maandag 31 oktober wekelijks te zien bij RTL 4 om 21.30 uur. 

Lees hier meer over het nieuwe seizoen

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Marco Bakker

Waarom altijd een programma met bn'ers voor bn'ers en door bn'ers met al een te dikke portomonnee, krijgen alles gratis.. Maak gewoon een programma als de voice en beoordeel eerst zonder voor kennis en ontwikkel daarna hun talenten.. Fotoliefhebber ja .. Kijken naar weer een show vol BN'ERS nee

afbeelding van Alice K

Helemaal mee eens Marco!

afbeelding van Tom Loman

De zoveelste BN'er ons kent ons prut serie, jammer dat Canon daar zijn naam aan leent

afbeelding van Vincent Schiphorst

Leuk concept dat verkracht wordt door het blikje B-bekend Nederland dat zo graag op TV wil. Ga er nog geen minuut aan spenderen.

afbeelding van Coen Heveling

Naar aanleiding van bovenstaande reacties: Een programma met veel populaire BNers wordt beter bekeken.
Beter bekeken programma's verkopen meer commercials rondom, en worden zelf al betaald door de sponsors.
De keuze 'blikje BNers' is dus een commerciele keuze van Talpa. Immers, zonder commercie geen televisie.

afbeelding van Vincent Schiphorst

O, daarom kijk ik ook zelden commerciële zenders. Skip al weg voordat de 1e onderbreking er aan zit te komen.

afbeelding van Arend Gerritsen

Een kijkje in de keuken van BN-ers hoe en wat ze fotograferen. Leuk.
Competitie interesseert me niet, maar wel om eens te zien met welke ogen ze kijken en welke apparatuur de ' dure garde' gebruikt.....

Lijkt me een leuk programma!

afbeelding van Hetty de Vries

Het programma lijkt me heel leuk, denk dat ik er ook wel van kan leren, maar waarom moeten de bn-ers met super de super camera.s op pad, is toch geen uitdaging geef ze camera's die de wij amateurfotografen gebruiken zoals Canon SX530 HS en daar maak ik prachtige foto's mee!!!!

afbeelding van Wilco

Doet mij een beetje denken aan dat vogel-spotten programma van tijdje geleden.
Was best leuk, maar enkele BN'rs liepen met reuzachtige lenzen op de grote camera's rond en leek ook voor vele onhandelbaar.
Mooi deze aandacht voor echte fotografie (in het tijdperk van mobieltjes snapshots) maar dit soort TV zal helaas ook weer net wat vervelend commercieel geproduceerd zijn.

afbeelding van Henri Cartier-Bresson

Vreselijk! Schijtziek word je van die altijd maar leuke en o zo gevatte BN-ers.

Er loopt zat talent rond in Nederland, gun die ook eens een keertje een podium met aansprekende fotografie en interessante inzichten.

afbeelding van Henk

Een inhoudelijk programma over fotografie graag maar inderdaad heel jammer dat dat dan voor de zoveelste keer een programma moet worden met BNer's. Het gaat dus duidelijk niet om de inhoud, niet om de kijker maar alleen om geld en ik, ik, ik.

afbeelding van Jan van der Sluis

Waarom thuis niet mee doen. Laat de amateur fotograaf thuis ook meedoen en verbindt daar ook een prijs aan voor de beste niet BN-er foto. Leuk en misschien wordt deze winnaar dan ook wel een BN-er.

afbeelding van Bert Nieuwpoort

Ook mee eens Marco. Wij als eenvoudige mensen spenderen onze zuur verdiende centjes aan kostbare (Canon) apparatuur en deze BN'ers mogen sowieso al aan het programma meedoen en krijgen de mooiste apparatuur toto hun beschikking. Waarom geen mensen zoals jij en ik?

afbeelding van Danny Geveling

Ondanks alle negatieve reacties hier ben ik juist blij dat er eens wat aandacht aan fotografie wordt besteed op tv. Iemand had het hier over "B" Bnr's, Humberto is momenteel de best bekeken presentator, Borsto en Winston doen het ook niet slecht geloof ik. Iemand anders zegt hier zelfs Dat er geen uitdaging is omdat ze dure apparatuur krijgen. Pardon!? Ik ben ook gewoon met een D3100 begonnen. Pas later kocht ik een duurdere camera. Anyways, ik ga het kijken want ik kijk alles dat met fotografie te maken heeft, omdat het een passie is.

afbeelding van Pieter Wisniewski

Uiteraard is dit hele programma een reclame advertentie voor Canon , en staan de BN,ers weer op de voorgrond , ze kunnen en weten zo langzamerhand alles , de beroepsfotograven zoals ik er 1 van ben hebben het al moeilijk genoeg om ons hoofd boven water te houden dank zij die broodrovers , ofwel dat iedereen tegenwoordig denkt te kunnen fotograferen en ver onder de prijs gaat klussen .

afbeelding van Dirk doldersum

Ik zou het leuker vinden als er meer uitleg is over de stand van de camera en de iso sluitertijd etc.

afbeelding van ygbeers@tele2.nl

hoe kan ik mee doen aan de wedstrijd

afbeelding van Piet van Nispen

Tot op heden hebben de Bn ers ons niet kunnen bekoren,, ze liepen wezenloos rond op schiphol, hoe kunnen wij ook mee doen, misschien voor Canon een openbaring

afbeelding van Ron Westra

Maar geef dan.ook eens vrij met welke Objectieven steeds gefotografeerd wordt
De Camera,s weten we al....zeg het publiek dan ook wat meer dan alleen Bners die zich z.g.n druk maken elke aflevering

afbeelding van Ron Westra

Maar geef dan.ook eens vrij met welke Objectieven steeds gefotografeerd wordt
De Camera,s weten we al....zeg het publiek dan ook wat meer dan alleen Bners die zich z.g.n druk maken elke aflevering

afbeelding van Sip

Ik baal ook van die programma's met BNNers. Dit had prachtig geweest voor beginnende fotografen.