Nieuwe serie ND-filters

Nieuw op Kickstarter: veelbelovende Aurora PowerND filters

Redactie DIGIFO... 754 0
Onlangs is het Amerikaanse bedrijf Aurora een Kickstarter-project begonnen om een nieuwe serie ND-filters op de markt te brengen. Aurora wil filters met drie sterktes produceren: rond, vierkant en klein genoeg om nét voor de sensor te plaatsen.

De nieuwe PowerND filters van Aurora moeten verschijnen met 6, 12 en 16 stops en zijn allemaal behandeld met geavanceerde nano-coatings waardoor de beeldkwaliteit behouden moet blijven. De familie moet bestaan uit circulaire filters van 37 tot 95mm, een vierkante filter van 100 x 100mm en filters die je aan de achterkant van een Canon 11-24mm f/4 en een Nikon 14-24mm f/2.8 kan plaatsen.

Lees ook: Nieuw op Kickstarter: Illuminati – lichtmeter en spectrometer voor je smartphone

Meerlaagse coating

Omdat ND-filters veel gebruikt worden bij landschapsfoto's zijn alle PowerND-filters van Aurora uitgerust met een meerlaagse nano-coating waardoor de filters water- en olie-afstotend worden. Dit komt niet alleen de weerbaarheid van de filters tegemoet, maar voorkomt ook vertekening door lichtdruppels.

Aurora op Kickstarter

De PowerND-filters van Aurora staan nu net een paar dagen op Kickstarter en hebben het beoogde doel van $5.000,- al ruim overschreden. Ben je op zoek naar een goede ND-filter, dan kan het dus lonen om even het project van Aurora te bekijken.

Kijk voor meer informatie op deze website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie