Eerste slimme en draadloze lichtmeter

Nieuw op Kickstarter: Illuminati – lichtmeter en spectrometer voor je smartphone

Redactie DIGIFO... 855 0
Sinds de komst van digitale fotografie, en met name sinds de komst van uitgebreide nabewerkingsmogelijkheden, zijn lichtmeters een beetje naar de achtergrond verdwenen. Maar lichtmeters blijven belangrijk. Op Kickstarter is nu de Illuminati verschenen: de eerste slimme licht- en spectrometer.

De Illuminati is een kleine meter die je kan gebruiken om de lichtsterkte te meten en om de kleurtemperatuur te meten. De gegevens die de meter opvangt worden via bluetooth verstuurd naar je smartphone, zodat je van een afstand een goed overzicht hebt over het licht waarmee je te maken hebt.

Een handige optie van de illuminatie is dat het ook mogelijk is om de gegevens van meerdere meters tegelijk te lezen, zodat je in één oogopslag de hele ruimte kan meten.

Lees ook: Nu op Kickstarter: Aerial – Fine art-naaktfotografie met acrobaten

Illuminatie op Kickstarter

De Illuminatie staat nu op Kickstarter en heeft op moment van schrijven net $ 10.000,- opgehaald. Het project duurt nog 25 dagen en heeft het doel gesteld op $ 75.000,-, dus heeft nog wel wat steun nodig.  Wil je het project steunen dan kan je vanaf  $ 200,- een illuminatie bestellen, inclusief de professionele versie van de app en handige accessoires.

Kijk voor meer informatie en om het project te ondersteunen op deze Kickstarter-pagina.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie