De XCD 3,5/30 brengt groothoek naar de X1D

Nieuw objectief voor mirrorless Hasselblad

Redactie DIGIFO... 1836 0
Hasselblad heeft laten weten dat er een nieuw obectief op de markt zal verschijnen voor de spiegelloze X1D. Dit 30mm f/3,5 objectief is de het derde objectief die voor deze camera beschikbaar is en biedt de grootste kijkhoek tot nu toe.

Het nieuwe objectief heeft een vaste brandpuntsafstand van 30mm, wat vergelijkbaar is met een 24mm objectief op een fullframe camera. Het Zweedse bedrijf heeft nog neit veel informatie over de camera bekendgemaakt, maar belooft wel extreem hoge kwaliteit in een compact formaat.Hasselblad 3,5/30

Hasselblad XCD 3,5/30

Een unieke feature van het nieuwe objectief is de mogelijkheid om van een kleine afstand, volledig scherp te stellen. De 3,5/30 kan iets al haarscherp krijgen op slechts 40cm afstand. Ook is het objectief goed te gebruiken in combinatie met flitsers en heeft het een sync speed tot 1/2000ste seconde.

De Hasselblad XCD 3,5/30 wordt in oktober verwacht en krijgt een adviesprijs van € 4101,90

Kijk voor meer informatie op de website van Hasselblad, of de website van importeur Transontinenta.

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie