Nieuw: NOVOFLEX adapters voor gebruik cine-objectieven op Leica, MFT en Sony E-mount

Nieuw: NOVOFLEX adapters voor gebruik cine-objectieven op Leica, MFT en Sony E-mount

Jasper van Bladel 1010 0
NOVOFLEX komt met nieuwe adapters, die ervoor zorgen dat cine-objectieven met een PL-mount ook op camera’s met een Leica-, MFT- en Sony E-mount te gebruiken zijn.

De nieuwe NOVOFLEX adapters zorgen ervoor dat veel hoogwaardige cine objectieven, van verschillende fabrikanten, met de populaire PL-mount gebruikt kunnen worden op camera’s met Leica L-, MFT- en Sony E bajonet. 

Cine objectieven bieden professionele filmers een aantal voordelen ten opzichte van conventionele camera objectieven, zoals: traploze diafragma controle, de mogelijkheid van het aansluiten van Follow Focus systemen, een speciale film "look" en in veel gevallen een grotere scherpstelslag voor een extreem zachte en soepele overgang van scherp naar vaag. 

Pasringen

De exacte flange brandpuntsafstand van de nieuwe NOVOFLEX PL-mount objectief adapters kan worden aangepast m.b.v. de meegeleverde pasringen om zo precies aan de eisen van de verschillende camera's en cine objectieven te voldoen. Een ring met 0,1 mm dikte is standaard gemonteerd en ringen met de volgende dikten worden ook meegeleverd met elke adapter: 1x 0.01mm, 2x 0,02 mm, 1 x 0,05 mm. Daarnaast heeft de adapter een vast gemonteerde statiefaansluiting met een ARCA-compatibele aansluiting en de klassieke draadgrootte 1/4 "en 3/8".

Importeur Transcontinenta meldt dat de prijs voor de NOVOFLEX PL-MOUNT CINE objectieven € 405,00 is.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper