Nieuw macro-objectief van Sony

Nieuw macro-objectief van Sony

Redactie DIGIFO... 1610 0
Sony heeft zojuist een nieuw fullframe macro-objectief aangekondigd voor het Alpha camerasysteem. Het gaat om een 50mm f/2.8 macro-objectief met een vergroting van 1:1 dat al op 0.16 meter kan scherpstellen.

Met dit nieuwe macro-objectief van Sony moet het erg makkelijk worden om haarscherpe macrofoto’s te maken. Het objectief heeft namelijk een schakelaar voor de scherpstelstand, een scherpstelbegrenzer en een focusvasthoudknop. Dit alles moet zeer hoogwaardige macro-opnamen garanderen voor verschillende type gebruikers.

Het objectief heeft een vast brandpuntsafstand van 50mm en in combinatie met de minimale scherpstelafstand van 0.16 meter resulteert dit in foto’s met meer achtergrond dan foto’s die gemaakt zijn met macro-objectieven met een grotere brandpuntsafstand. Door de brandpuntsafstand van 50mm is het objectief ook zeer licht en compact. Dit, in combinatie met de stof- en vochtbestendigheid, zorgt ervoor dat het een zeer handig objectief is om mee op reis te nemen.Sony macro-objectief

Lees ook: Review: Sony Alpha A6300

Opbouw Sony FE 50mm f/2.8 macro-objectief

Het nieuwe FE f/2.8 macro beschikt ED-glas, dat voor chromatische aberratie kan compenseren bij een scherpe focus. Dit moet voor haarscherpe beelden zorgen onder alle omstandigheden. Het diafragma heeft een circelvormig ontwerp dat voor mooie bokeh moet zorgen en de constructie is zodanig ontworpen dat het objectief minder last heeft van lichtvlekken en dubbelbeelden.

De Sony FE 50mm f2.8 macro is vanaf oktober te koop en krijgt een adviesprijs van € 600,-.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Sony.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie