Nieuw: Leica Q Titanium

Nieuw: Leica Q Titanium

Fabienne Keijzer 2980 1
Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert een nieuwe Leica Q: de Leica Q Titanium. De robuuste grijs gelakte Leica Q Titanium biedt een alternatief voor Leica’s high-performance, compacte camera met een vast lichtgevoelig primeobjectief en Full-Frame sensor.

Leica Q Titanium 

De technische specificaties van de Leica Q Titanium zijn identiek aan die van het bekende zwarte model en maken indruk door het snelle en intuïtieve bedieningsconcept en een bijzonder lichtgevoelig objectief. Het Leica-Summilux 28mm F/1.7 ASPH. objectief maakt de camera ideaal te gebruiken in bestaand licht en heeft een beeldhoek die opnamen met natuurlijke perspectieven en verhoudingen reproduceert. Een perfecte camera voor straat-, architectuur- en landschapsfotografie.
Leica Q Titanium

Full-Frame CMOS

In combinatie met een 24 MP, Full-Frame CMOS sensor levert de camera rijk gedetailleerde opnamen met weinig ruis in optimale kwaliteit bij een ISO-gevoeligheid van maximaal 50.000. Met een snelle autofocus en real-time scherpstelling mis je geen moment. De Leica Q Titanium haalt tot wel tien beelden per seconde bij volledige resolutie.

Leica Q app

De Leica Q Titanium maakt ook video-opnamen in Full HD kwaliteit. Afhankelijk van de scene en het onderwerp, kun je kiezen tussen 30 of 60 beelden per seconde voor video-opnamen in MP4-formaat. Ook is de camera uitgerust met een wifi-module voor de draadloze overdracht van foto’s en video’s naar andere apparaten. De Leica Q-app maakt het ook mogelijk om het diafragma en de sluitertijd op afstand aan te passen. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Leica Q TitaniumLeica Q TitaniumLeica Q Titanium

Prijs en beschikbaarheid


De Leica Q Titanium is beschikbaar vanaf november en zal  4.525 euro kosten. Wanneer je een Leica Q Titanium aanschaft krijg je 90 dagen lang gratis toegang tot Adobe Photoshop en Lightroom CC. Kijk voor meer informatie op de website van Transcontinenta.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van RHBoks

jammer dat de camera niet echt van titanium is gemaakt , dat zou de camera lichter en sterker maken ideaal voor zijn doel als reis/straat camera. De vorm van de camera zou een titanium uitvoering niet eens zoveel duurder maken dan de gewone Q.