Nieuw Leica DG SUMMILUX ultragroothoekobjectief van Panasonic

Nieuw Leica DG SUMMILUX objectief van Panasonic

Redactie DIGIFO... 2115 1
Zojuist heeft Panasonic het nieuwe Leica DG SUMMILUX 12mm f/1.4 objectief aangekondigd. Dit nieuwe objectief is stof- en spatwaterbestendig en daardoor ideaal voor outdoorfotografen die graag dynamische landschap opnames maken.

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12mm f/1.4 is een nieuw objectief met vast brandpuntsafstand voor de Micro FourThirds camera's van Panasonic en tevens het weidste objectief dat het bedrijf levert (op de 8mm fish-eye na). Het objectief heeft een maximaal diafragma van f/1.4  opgebouwd uit negen lamellen wat het diafragma een mooie ronde vorm geeft.

Het objectief bestaat uit vijftien elementen in twaalf groepen, waaronder twee asferische lenzen, twee Ultra Extra-low Dispersion lens en één Extra-low Dispersion lens en voldoet hiermee aan de strenge LEICA-normen. Hiermee belooft Panasonic uitzonderlijke beeldkwaliteit met hoge resolutie en minimale vervorming.Nieuw Leica DG SUMMILUX ultragroothoekobjectief van Panasonic

Leica DG SUMMILUX met autofocus

Het nieuwe Leica DG SUMMILUX 12mm objectief is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem met stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Hierdoor is het objectief ook zeer geschikt voor gebruik voor video. Wanneer het objectief wordt gebruikt met een LUMIX-G camera wordt de autofocus van de camera optimaal gebruikt.

Wanneer het objectief verschijnt en hoe duur dit objectief wordt is nog niet bekend gemaakt.
Voor meer informatie over de Leica DG SUMMILUX 12mm f/1.4 kun je kijken op de website van Panasonic.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Gert Jan

Dat wordt sparen :-)