Nieuw Kickstarter project maakt je iPhone nóg meer camera

Nieuw Kickstarter project maakt je iPhone nóg meer camera

Redactie DIGIFO... 1349 0
De Pictar camera grip is een veelbelovende iPhone accessoire die van je iPhone een échte camera maakt. De grip zorgt er niet alleen voor dat de telefoon makkelijker vast te houden is, maar heeft ook vijf knoppen om de camera mee te besturen.

De smartphonecamera is niet meer uit ons leven weg te denken. In 2015 werd 75% van alle gemaakte foto's met een smartphone gemaakt en de meeste foto's die op Flickr worden geüpload zijn gemaakt met een iPhone. En hoewel de iPhone beschikt over een behoorlijk goede camera, zijn er een aantal punten waardoor de camera niet zijn volledige potentieel gebruikt. Zo houdt de telefoon lastig vast en is het moeilijk om snel instellingen te veranderen omdat deze allemaal verstopt zitten in menu's.

Instelknoppen

Pictar wil deze punten aanpakken. Het bedrijf heeft een grip ontwikkeld met 5 knoppen om alles uit de camera te halen. Met deze knoppen kan je bijvoorbeeld de belichting aanpassen of de camera in verschillende modi zetten. Deze knoppen sturen de telefoon aan via ultrasone geluidsgolven. Als je een knop gebruikt zendt de grip een hoge toon uit die voor mensen niet hoorbaar is, maar wel opgepikt kan worden door de microfoon van de iPhone. Door op deze manier met de telefoon te communiceren gebruiken zowel de grip als de camera aanzienlijk minder batterij dan met bijvoorbeeld een bluetooth-verbinding. Pictar schat dat de grip tot een half jaar te gebruiken is op één batterij.Pictar

iPhone Only

Helaas voor Androidgebruikers komt deze grip (momenteel) alleen voor de iPhone 4, 5 & 6 op de markt. De 6plus is helaas te groot voor de grip. Het bedrijf heeft hier met pijn in zijn hart voor gekozen omdat iPhones consistente afmetingen hebben en allemaal over dezelfde besturingssoftware beschikken. Pictar

Bijdragen

Op dit moment staat de teller met ongeveer $48.000 bijna op de helft van het doelbedrag van $100.000. Wil je bijdragen aan de ontwikkeling en al een Pictar grip reserveren, dan kan dat op deze Kickstart-pagina. Als je meer informatie over dit project wil kan dat ook op die pagina.

Met nieuwe ontwikkelingen en producten als deze is het veel makkelijker om mooie foto's te maken met een iPhone. We zijn benieuwd wat dit doet voor de inzendingen voor de IPA.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie