Hoya Solas IRND filters

Nieuw: Hoya Solas IRND filters

Fabienne Keijzer 1553 0
Hoya USA lanceert een nieuwe lijn filters. De Hoya Solas filters zijn uitgerust met IRND, wat staat voor Infrared Neutral Density. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid infraroodlicht wordt gereduceerd. De Soyas-serie is ideaal voor zowel video- al fotografen.

Hoya Solas IRND filters 

De nieuwe Solas IRND filterserie van Hoya USA bevat verschillende filters die voor natuurlijke kleuren zorgen in je foto’s of opnames door het reduceren van infraroodlicht. De filters zijn beschikbaar van 0.3 (1-stop) tot 3.0 (10-stops). 

Hoya Solas IRND filter

Tijdbesparend 

Een filter kan tijdbesparend zijn. Digitale sensoren zijn erg gevoelig voor alle soorten licht. Het kan voorkomen dat het licht dat de sensor opvangt niet het gewenste effect geeft aan je beelden. Je moet dan veel tijd stoppen in de nabewerking. Een (IR)ND filter zorgt ervoor dat de opvang van het licht regelmatig is en de kleurbalans consistent blijft. De Hoya Solas IRND filters zorgen ook voor de reductie van infraroodlicht, wat vaak roodheid in foto’s tot gevolg heeft. Dit is ook vaak lastig te corrigeren in de nabewerking.

Beschikbaarheid en prijs 

De Hoya Solas filters zijn tot nu toe alleen verkrijgbaar via Hoya USA. De filters zijn verkrijgbaar in verschillende intensiteiten en maten. De prijs van de filters ligt rond de 90 dollar per stuk. Kijk voor meer informatie over Hoya Solas IRND filters op de website.

Hoya Solas IRND filter

Tokina gebruikt Hoya-glas voor hun objectieven. Zo ook in hun nieuwste groothoekzooms. Lees hier onze review over de serie.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne