Compact maar robuust 50mm objectief

Nieuw: FUJINON XF50mm F2 R WR

Fabienne Keijzer 574 0
Fujifilm voegt een nieuw prime objectief aan de XF lijn toe: de FUJINON XF50mm F2 R WR. Het compacte objectief is stof- en weerbestendig en het grote f/2.0 diafragma zorgt voor hoge prestaties bij weinig omgevingslicht.

Fujifilm introduceert een nieuw prime objectief: FUJINON XF50mm F2 R WR

De FUJINON XF50mm F2 R WR geeft in combinatie met een systeemcamera uit de X-serie van Fujifilm een beeldhoek van 76mm. Het grote f/2.0 diafragma zorgt voor een zachte achtergrondonscherpte en hoge prestaties in situaties met weinig licht. Het diafragma bestaat uit negen lamellen en het lenssysteem bevat ook negen lenselementen die in zeven groepen zijn verplaatst, inclusief een asferische ED lens. Het scherpstelsysteem wordt aangedreven door de snelle, maar stille motor.
Fujifilm FUJINON XF50mm F2 R WR

Het objectief is, ondanks de compactheid, erg robuust door het gebruik van metaal en is stof- en weerbestendig. Je kunt het objectief blijven gebruiken, zelfs als het 10 graden vriest. De FUJINON XF50mm F2 R WR werkt feilloos samen met een elektronische zoeker. In combinatie met de Fujifilm X-Pro2 is magnetische vignetering tot een minimum beperkt.
Fujifilm FUJINON XF50mm F2 R WR

Beschikbaarheid en prijs

De FUJINON XF50mm F2 R WR is medio februari 2017 verkrijgbaar, in een zwarte en zilveren versie, voor een adviesprijs van 499 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.
Fujifilm FUJINON XF50mm F2 R WR

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne