Nieuw fotoboek toont veren in alle glorie

Nieuw fotoboek toont veren in alle glorie

Redactie DIGIFO... 2547 0
National Geographic fotograaf Robert Clark heeft een nieuw boek uitgebracht waarin hij zich volledig richt op veren. In zijn boek, simpelweg genaamd 'Feathers' toont Clark gedetailleerde close-up foto's van veren afkomstig van vogels van over de hele wereld.

Al sinds jonge leeftijd is Clark geïnteresseerd in veren en tijdens het werken aan een artikel over Charles Darwin groeide deze interesse in een fascinatie. De vinken van Charles Darwin  leidden Clark naar de geschiedenis van de evolutie van veren en de verschillende functies hiervan. Van camouflage tot middel om partners aan te trekken. Dit resulteert in prachtig gekleurde en gevarieerde veren. Hij besloot dit in een boek samen te brengen met een korte uitleg over de vogel waar de veren afkomstig van zijn en wat de functie van de desbetreffende veer is.

Om dit boek tot stand te krijgen reisde Clark de hele wereld over. Om de veren op de foto te zetten reisde hij af naar onder andere China en Oostenrijk en maakte hij prachtige foto's van honderden veren.Robert Clark FeathersRobert Clark FeathersRobert Clark Veren

Robert Cark

Clark is een zeer gerenommeerde fotograaf. Hij heeft al vele awards gewonnen, waaronder een World Press Photo Award. Zijn foto's staan regelmatig op covers van tijdschriften als Time Magazine, Sports Illustrated en National Geographic. Voor meer informatie kun je zijn website bezoeken.

Prijs en beschikbaarheid

Dit boek is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van €31,95

Alle foto's © Robert Clark

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie