Nieuw filtersysteem Athabasca voor speciale objectieven

Nieuw filtersysteem Athabasca voor speciale objectieven

Redactie DIGIFO... 1511 0
De groeiende markt voor ultragroothoeken stelt filterfabrikanten voor een uitdaging. Door de extreme bolling van het voorste lenselement en de vaak vaste zonnekap is het heel lastig om hier nog een filter voor te zetten. Athabasca heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat dit alsnog mogelijk maakt.

Om op deze speciale objectieven alsnog een filter te kunnen bevestigen heeft Athabasca nieuwe adapters ontwikkeld. Deze adapters zijn extreem breed en geven voorwaartse ruimte, zodat filters voor de lensbolling of zonnekap geplaatst kunnen worden zonder dat er vignettering optreed.Athabasca Filters

Speciale objectieven

Het filtersysteem is speciaal ontworpen voor een aantal objectieven: de Canon 11-24mm, Canon 17mm Tilt & Shift, Nikon 14-24mm, Tamron 15-30mm en de Tokina 16-28mm. Het systeem zou echter moeten werken op alle  super-groothoekobjectieven met een diameter van 82mm.  Dit nieuwe systeem maakt het mogelijk om met deze objectieven nog steeds gebruik te kunnen maken van Athabasca filters. Het systeem is gemakkelijk te bevestigen, waterafstotend, krasbestendig, verlaagt de reflectie en verhoogt de transmissie.

Voor meer informatie kun  je op deze website kijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie