Nieuw draadloos flitssysteem van Sony

Nieuw draadloos flitssysteem van Sony

Redactie DIGIFO... 2340 1
Op dit moment is de WPPI in Las Vegas in volle gang. Op deze bruiloft- en portretfotografie beurs in Las Vegas heeft Sony gisteren een nieuw draadloos flitssysteem gepresenteerd. Dit systeem bestaat uit twee componenten. Een draadloze afstandsbediening (de zogenaamde FA-WEC1M) en een ontvanger (de FA-WRR1).

Met dit systeem kunnen tot wel 15 flitsers in maximaal 5 groepen tegelijk worden bestuurd. Het systeem heeft een bereik tot 30 meter en biedt sync snelheden tot 1/250ste van een seconde. Met dit nieuwe flitssysteem heb je ook de mogelijkheid om High Speed Sync (HSS) te flitsen. Hierbij wordt het vermogen van één flits verdeeld in meerdere zwakkere flitsen waardoor je op korte afstand met een veel snellere sluitertijd kan flitsen. Dit systeem werkt op alle alpha-camera's en alle Sony flitsers.

Prijs en beschikbaarheid

De volledige specificaties, prijs en beschikbaarheid worden binnenkort bekend gemaakt. Meer informatie over de producten van Sony is te vinden op hun website

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Matt H. Imaging

Goed dat Sony er nu zelf mee komt. Je had natuurlijk al een tijdje het syteem van Nissin: de A700i flashes in combinatie met de Air1 controller.

Ben benieuwd wat het gaat kosten.