Nieuw: de Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Nieuw: de Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2

Jasper van Bladel 2756 0
Tamron introduceert een nieuw professioneel lichtsterk zoomobjectief voor Full-Frame DSLR camera’s van Nikon en Canon: de Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2. Tamron belooft een razendsnelle autofocus en de sterkste beeldstabilisatie in zijn klasse.
Deze lichtsterke reportagezoom zet volgens Tamron een nieuwe standaard op het gebied van beeldkwaliteit en mogelijkheden. De nieuwe Dual MPU (Micro Processing Units) bieden een razendsnel autofocus met verder verbeterde nauwkeurigheid en de sterkste beeldstabilisatie van ieder objectief in deze klasse*2 (CIPA level  5 stops*1). Het gebruik van speciale glassoorten maakt een hogere optische transmissie mogelijk voor de afzonderlijke lenselementen. Dit moet zorgen voor een superieure kleurreproductie en een hogere beeldscherpte. De toevoeging van Tamron’s exclusieve, en op nanotechnologie gebaseerde eBAND Coating vermindert hinderlijke ghosting en flare die vaak optreedt bij het fotograferen in tegenlicht. De eBAND Coating, zorgt voor een algehele verbetering van de optische prestaties van dit objectief. 

De nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 is daarnaast voorzien van een vocht- en vuilafstotende Fluorine Coating en heeft diverse afdichtingen tegen vocht- en vuil in de behuizing plus een nieuw type vastklikkende zonnekap. Professionele fotografen kunenen deze lichtsterke zoom inzetten voor een groot scala aan opdrachten, variërend van landschappen, portret, nieuws, architectuur, reizen en nog tal van andere toepassingen. 

Glas

De optische constructie (17 elementen in 12 groepen) maakt gebruik van 2 XR (Extra Refractive Index) elementen, 3 LD (Low Dispersion) elementen, 3 GM (Glazen asferisch) en een hybride asferische lenselement. Samen minimaliseren ze axiale chromatische afwijkingen, transversale chromatische afwijkingen, sferische afwijkingen en vervorming en laten een compact ontwerp toe dat superieure beeldkwaliteit behoudt.

Coating

De frontlens van de nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 is voorzien van Tamron's eBand (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) Coating, een nano-gestructureerde laag aangebracht op het lenselement oppervlak. In vergelijk met reguliere anti-reflectie coating, biedt de Tamron eBand Coating een hogere lichttransmissie en een significante verbetering van de anti-reflectie-eigenschappen, met name tegen gehoekt invallende lichtstralen. In combinatie met BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) coatings worden flare en ghosting gereduceerd tot onmerkbare niveaus.

Meer rekenkracht

Dit innovatieve controlesysteem gebruikt een Dual MPU ontwerp met een krachtige verwerkingscomputer. Deze gebruikte MPUs hebben sterke ingebouwde DSP (Digital Signal Processor) blokken die een veel sneller en meer accuraat autofocus én een nog nauwkeurigere Vibratie Compensatie oplevert. De combinatie van deze twee functies zorgen voor uitzonderlijke prestaties bij het fotograferen in de avond/nacht. 

Stabiel

De nieuwe Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 is uitgerust met Tamron’s eigen VC (Vibration Compensation) beeldstabilisatiesysteem. Door toevoeging van een extra MPU specifiek voor het verwerken van het VC signaal en toepassing van een nieuw algoritme wordt volgens Tamron de sterkste beeldstabilisatie in zijn klasse gerealiseerd. Zelfs in slecht licht of met langzame sluitertijden kunnen fotografen nog lang uit de hand blijven fotograferen.
Elektromagnetisch diafragma

Een elektromagnetisch diafragma, dat al standaard is in objectieven met een Canon vatting, wordt nu ook toegepast in de objectieven met een Nikon vatting. Een meer exacte aansturing van het diafragma en de diafragmacontrole is mogelijk omdat de diafragmabladen nu worden aangedreven en bestuurd door een motor via elektronische pulssignalen. Dit is enkel beschikbaar met de D3100, D3200, D3300, D5000, D5100, D5200, D5300, D5500, D7000, D7100, D7200, D300, D300s, D600, D610, D700, D750, D800, D800E, D810, D810A, D3x, D3s, D4, D4s, Df, D500 en de D5). 

Prijs

De verwachte leverdatum van de nieuwe 24-70mm is augustus en de verkoopprijs van de Tamron SP 24-70MM F/2.8 DI VC USD G2 bedraagt € 1.399,00. Dit nieuwe SP zoomobjectief valt uiteraard ook onder de 5 jaar verlengde garantie van Tamron. 

 
afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper