Leica TL: de opvolger van de Leica T

Nieuw: de Leica TL

Fabienne Keijzer 2458 0
Leica introduceert de Leica TL. De camera is een geüpdatete versie van de Leica T die in 2014 werd geïntroduceerd. Qua uiterlijk verschilt de camera dan ook nauwelijks, maar vanbinnen zijn er zeker onderdelen aangepast.

Verbeterde autofocus in Leica TL

De nieuwe Leica TL is uitgerust met een 16 megapixel APS-C-sensor, net als zijn voorganger: de Leica T. De autofocus is wel verbeterd volgens het bedrijf, zeker wanneer je fotografeert in de continue AF-C modus. De TL heeft een 3.7-inch touchscreen, haalt 5 fps in de continue-modus, heeft een ISO-bereik van 100 tot 12500, ondersteunt DNG RAW bestanden en filmt in 1080p. De Leica TL beschikt ook over in ingebouwde pop-up flitser en je kunt de camera verbinden met een mobiel device via Wi-Fi middels een speciale Leica TL Android-, of iOS-app. Zo kun je de camera op afstand bedienen en genomen foto’s meteen bekijken.
Leica TLLeica TLLeica TL

Opslag en objectieven

De interne opslag van de camera is vergroot van 16GB naar 32GB en er is een SD-kaartslot beschikbaar. Momenteel zijn er zes objectieven beschikbaar voor de Leica TL, drie primes en drie zoomobjectieven. Het is ook mogelijk om Leica R-objectieven te gebruiken middels een R-Adapter L.
Leica TLLeica TL

Beschikbaarheid en prijs

De Leica TL is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zilver, zwart en de nieuwe titaniumkleur. De camera is vanaf nu beschikbaar en kost ongeveer 1.525 euro. Kijk voor meer informatie op de Leica website.
Leica TL

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne