Mondriaan en Venetiaanse grachten

Nieuw: De kleurrijke Lomo’Instant Murano

Fabienne Keijzer 553 0
Lomography staat bekend om de kleurrijke en speelse instant-camera’s. De nieuwe Lomo’Instant Murano is daar dan ook geen uitzondering op. Deze camera is geïnspireerd op de gekleurde huizen langs de Venetiaanse grachten.

Nieuw: Kleurrijke Lomo'Instant Murano van Lomography 

De nieuwe Lomo’Instant Murano doet denken aan de kleurrijke schilderijen van Mondriaan en de prachtige huizen die langs de grachten in Venetië te vinden zijn. De camera heeft dezelfde specificaties als de ‘reguliere’ Lomo’Instant camera’s, maar heeft een flitsend nieuw uiterlijk. De Murano is verkrijgbaar in een speciale box-verpakking waarin je drie extra objectieven kunt vinden. Een fisheye-adapter voor 170-gradenfoto’s, een portret-opzetstuk voor een langere focale lengte en een close-up objectief.
Lomo'Instant MuranoLomo'Instant Murano

De Lomo’Instant Murano heeft drie verschillende standen:

  • Flash On automatische stand: In deze stand bepaalt een sensor in de flits de hoeveelheid licht en de lichtmeter geeft de juiste flitssterkte. Het standaard diafragma is f/16 en de belichting kan handmatig worden aangepast.
  • Flash-On handmatige stand: Deze stand is perfect voor foto's die binnen worden geschoten. De flits is altijd aan en je kan wisselen tussen N (voor normale sluitertijd) en B voor langere belichtingen.
  • Flash-Off handmatige stand: Deze stand is geschikt voor langere belichtingen in het donker of voor foto's in daglicht. De flits is uit en ook hier kan je kiezen tussen 'N' en 'B'. Kies 'N' als je genoeg licht hebt en 'B' als je met lange sluitertijden wilt werken.

Lomo'Instant Murano
De Lomo’Instant Murano is beschikbaar als pre-order voor 119 euro. Bestel hem hier.

Lees ook: Lomography gebruikt crowdfunding voor nieuwe Lomo'Instant Automat

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne