Nieuwe generatie voor 4K

Nieuw: CFexpress – geheugenkaart met transfersnelheid tot 2GB/s

Redactie DIGIFO... 679 0
De CompactFlash Association heeft zojuist een nieuwe generatie geheugenkaarten geïntroduceerd. De CFexpress 1.0 moet de opvolger worden van CFast en XQD en biedt de mogelijkheid om data over te schrijven met een snelheid tot 2GB per seconde.

De nieuwe geheugenkaart heeft dezelfde afmetingen als de XQD-kaart en is uitgerust met een PCIE Gen3 interface die het mogelijk maakt om met maximaal 2GB per seconde data over te schrijven. Volgens de CompactFlash Association zijn zulke snelle geheugenkaarten nodig om bij te blijven met de groeiende 4K-videomarkt. De CompactFlash Association heeft al laten weten deze nieuwe kaarten verder te willen ontwikkelen en verwachtten in de toekomst CFexpress-kaarten te kunnen maken met een datatransfersnelheid van maar liefst 8GB per seconde.

De eerste versie van de CFexpress-kaart, de CFexpress 1.0, is nu ontwikkeld en beschikbaar exclusief beschikbaar voor leden van de Compact Flash Association. Het zal naar verwachting niet lang duren voordat deze kaarten beschikbaar zijn voor consumenten.

Lees ook: Hoe en wat: geheugenkaarten

CompactFlash Association

De CompactFlash Association is een organisatie, die zich al sinds 1995 richt op de productie en ontwikkeling van flash-opslag voor de professionele foto- en videowereld.

Kijk voor meer informatie op de website van de CompactFlash Association.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie