Verstopte natuur langs de A2

Nieuw boek van Chistiaan Krouwels toont 3 jaar Haarrijnseplas

Redactie DIGIFO... 1469 0
Elke dag rijden duizenden mensen over de A2 op weg naar werk, huis of ergens anders. Slechts een fractie van deze mensen kent het verstopte natuurgebied de Haarrijnseplas. Christiaan Krouwels bezoek al drie jaar lang regelmatig deze oase van rust langs de A2. Onlangs zijn zijn foto's gebundeld in een indrukwekkend boek.

Sinds maart 2013 is Krouwels regelmatig te vinden bij de Harrijnseplas. Deze waterbekken voor de Leidse Rijn kent maar enkele maanden in het jaar bezoekers. In het voorjaar loopt er af en toe een wandelaar die van de eerste zonnestralen geniet en in de zomer wordt het zandstrand bevolkt door badgasten die verkoeling zoeken in de zwemplas. Christiaan Krouwels struinde drie jaar lang regelmatig door het gebied om de horizon, zonsondergangen en nieuwe natuur vast te leggen. De foto's die hij in deze periode heeft gemaakt zijn nu verzameld en uitgegeven in het boek 'Haarrijnseplas'. Naast 58 foto's bevat het boek een essay over het gebied door Mark Hendriks.Nieuw boek van Chistiaan Krouwels toont 3 jaar Haarrijnseplas

Chistiaan Krouwels

Chistiaan Krouwels is een Utrechtse fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in portretten en zakelijke reportages. In zijn vrije tijd probeert hij zich zoveel mogelijk bezig te houden met het maken van landschapsfoto's, bijvoorbeeld bij de Haarrijnseplas.

Voor meer informatie over Christiaan Krouwels en om het boek te bestellen kun je kijken op zijn website

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie