Nieuw bij Fotofair 2016: verrekijkers, telescopen en Digiscoping

Mark Moed 1589 0
In samenwerking met Kamera Express vindt de tweede editie van de Fotofair plaats op 28 en 29 mei 2016. Het Event Center Beekse Bergen in Hilvarenbeek wordt voor dit weekend volledig omgebouwd tot hét foto-, media- en drone-evenement voor iedere foto- en videoliefhebber. Met de nieuwe toevoeging van verrekijkers, telescopen en digiscoping wordt tijdens deze editie een nog breder publiek betrokken.

Door het educatieve karakter van het evenement biedt de Fotofair bezoekers de kans om vol inspiratie en nieuwe informatie terug naar huis te keren. Naast demonstraties, van onder meer drones, kunnen bezoekers ook terecht voor lezingen en workshops van bekende fotografen en ambassadeurs van bekende cameramerken. Bezoekers kunnen ook zelf aan de slag in één van de tenminste vijftien gerealiseerde foto-opstellingen. Er zijn nu ook workshops waar bezoekers kunnen leren hoe je via een spotting scope of verrekijker kunt fotograferen.

Digiscoping

Tijdens de Fotofair 2016 krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met digiscopie, het maken van foto’s met een digitale camera door een telescoop of verrekijker. De zeer hoge vergrotingsfactor van een telescoop biedt de mogelijkheid een onderwerp vele malen dichterbij te halen. Natuurliefhebbers gebruiken deze techniek onder meer voor het spotten en fotograferen van vogels en hemellichamen. De toevoeging van deze techniek maakt de Fotofair het grootste digiscoping evenement.

Actie

Kamera Express, de foto- en videospecialist, zal als exclusieve verkopende partij aanwezig zijn met een verkoopstand van 180m2, en voor spectaculaire acties zorgen tijdens de Fotofair. Om digiscopie meer onder de aandacht te brengen is besloten het entreeticket te vergoeden bij een besteding vanaf € 99,- aan verrekijkers, telescopen en digiscoping.

Informatie

Tickets voor Fotofair 2016 zijn vanaf 1 december 2015 in de voorverkoop beschikbaar voor € 12,50. Hiermee heeft de bezoeker toegang tot lezingen, demonstraties, fotomomenten en toegang tot het Fotofair-terrein waar vele standhouders aanwezig zijn. Net als vorig jaar vindt de Fotofair plaats in het Event Center Beekse Bergen. De zuidelijke ligging van Hilvarenbeek zorgt ervoor dat het evenement ook toegankelijk is voor Belgische foto- en videoliefhebbers. Klik hier voor meer informatie

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark