Nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s van Sony

Nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s van Sony

Nadja Geskus 2628 1
Vandaag introduceert Sony een nieuw belichtingssysteem dat compatibel is met Sony's Alpha-camera's met verwisselbare lenzen en externe flitsers. Het belichtingssysteem is radiogestuurd en omvat de FA-WRC1M afstandsbediening en de FA-WRR1 ontvanger.

Belichtingssysteem

Doordat het systeem van Sony compact is, is het gemakkelijk mee te nemen naar een locatie. Het bereik van 30 meter zorgt ervoor dat het systeem in alle opnameomstandigheden inzetbaar is. Fotografen kunnen gebruik maken van de TTL-modus, de Handmatige modus of de Groepsmodus. Het is mogelijk om tot 15 flitsers te bedienen in 5 verschillende flitsgroepen. De opnamemodus, flitsverhouding en de belichtingscompensatie van de flitsers zijn op afstand te bedienen. 

Nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s van Sony

Afstandsbediening

De afstandsbediening is uitgevoerd met een goed afleesbaar paneel waarop de status van elke ontvanger is af te lezen. Met het systeem kun je meerdere camera's op afstand activeren. Dit is handig voor bijvoorbeeld sport- en natuurfotografen, gezien je tot 30 meter afstand kunt werken.

Het nieuwe belichtingsbedieningssysteem biedt een flitssynchronisatiesnelheid tot op 1/250ste seconde. High Speed Sync (HSS) is ook mogelijk. Het nieuwe systeem is bedoeld voor fotografen die met opstellingen werken waarbij met meerdere lichtbronnen wordt gewerkt. Elke flits kan afzonderlijk worden ingesteld. 

Dankzij het volledig radiogestuurde systeem hoef je je geen zorgen te maken over problemen door fel zonlicht of fysieke obstakels. Het systeem is stof- en vochtbestendig.

Nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s van Sony

Informatie

Vanaf september 2016 is het nieuwe belichtingssysteem te koop. De afstandsbediening zal €420,- kosten en de draadloze ontvanger zal €240,- kosten.

Nieuw belichtingssysteem voor Alpha camera’s van Sony

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Matt H. Imaging

Mooi systeem, alleen vind ik het voor de amateur fotograaf stevig aan de prijs.

Het Nissin systeem is dan heel wat vriendelijker geprijsd. Het heeft natuurlijk ook minder mogelijkheden, maar is IMHO goed genoeg voor de doorsnee gebruiker.